Premier Janša bo v DZ pojasnjeval stališča o socialnem dialogu in pomenu medijev

0

S poslanskimi vprašanji predsedniku vlade Janezu Janši in ministrom se bo danes začela izredna seja DZ, ki bo do četrtka potekala namesto rednega decembrskega zasedanja. Premier bo med drugim odgovarjal na vprašanja o ustreznosti socialnega dialoga, o pomenu medijev, o soočenju z aktualno krizo ter o načrtih za gospodarsko okrevanje po epidemiji.

Poslanec SD Jani Prednik bo predsednika vlade povprašal po ustreznosti socialnega dialoga s skupinami, ki doslej niso bile zajete v protikoronske ukrepe. Opozarja namreč, da določene skupine niso zajete niti v sedmi protikoronski paket. Kot je Prednik navedel v vprašanju, ljudje ne morejo več čakati na naslednji paket, prav tako pa “ne razumejo, zakaj vlada zapravlja čas in energijo z vsebinami, ki nimajo zveze z odzivom na epidemijo”.

Vodjo poslanske skupine SAB Mašo Kociper pa bo zanimalo Janševo mnenje glede medijev, ki delujejo v javnem interesu. Po njeni oceni “številni odkriti napadi in obračunavanje z njimi” namreč dajejo vtis, da si jih aktualna politika skuša “podrediti in postopno razgraditi”.

Koordinator Levice Luka Mesec pa bo premierju zastavil vprašanje “v zvezi z nesposobnostjo soočenja z zdravstveno, socialno in gospodarsko krizo”.

Janša bo odgovarjal tudi na koalicijsko poslansko vprašanje vodje poslanske skupine NSi Jožefa Horvata v zvezi s prihodnjimi aktivnostmi vlade za okrevanje slovenskega gospodarstva po epidemiji covida-19. Med drugim ga bodo zanimali vladni načrti na področju izboljšanja poslovnega okolja, davčne politike in odprave birokratskih ovir.

Sicer je na dnevnem redu tokratnega izrednega zasedanja med drugim prva obravnava predloga zakona o demografskem skladu. Na petkovi izredni seji pa bodo obravnavali predlog zakona za ukinitev volilnih okrajev in uvedbo prednostnega glasu.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen