Oboževalec Merklove kupil njeno voščeno figuro za svojo restavracijo

0

V eni od restavracij na severozahodu Nemčije bo v prihodnje goste pozdravljala tudi voščena figura nemške kanclerke Angele Merkel. Lastnik lokala Alexis Vaiou je tak oboževalec kanclerke, da ima že od prej v restavraciji postavljeno podobo Merklove v resnični velikosti iz kartona.

Voščena figura naj bi v restavracijo v Bremerhavnu prispela v dveh mesecih. Koliko je plačal za kip, pa gastronom ni želel izdati. Povedal je le, da se je odločil za ugodnejšo različico.

Figuro namerava imeti nekaj časa v restavraciji, da se bodo lahko gostje z njo slikali, kasneje pa jo namerava prestaviti v pisarno na častno mesto. Kot je pojasnil, bo v lokalu na dolgi rok prevroče za voščeno figuro, obenem pa se boji, da bi jo lahko gostje poškodovali, poroča nemška tiskovna agencije dpa.

Grk je postal oboževalec kanclerke, ko so jo začeli v njegovi domovini zmerjati zaradi finančne krize. Od takrat jo je večkrat povabil v restavracijo, pošilja ji rože in vsako leto za njen rojstni dan plača za objavo v eni od revij. Do sedaj jo je sicer osebno srečal le enkrat.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen