Tragično v občini Destrnik: 66-letnega pešca kombajn pri vzvratni vožnji stisnil ob avtomobil

0

V četrtek ob 13.30 se je na lokalni cesti Levanjci-Dolič na območju občine Destrnik zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 66-letni pešec, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Nesreča se je zgodila, ko je 72-letni voznik kombajna pri vzvratni vožnji trčil v 66-letnega pešca, ki je stal ob ustavljenem osebnem avtomobilu ob robu vozišča. Pešca je stisnilo ob osebni avtomobil. Reševalci nujne medicinske pomoči so mu na kraju nudili prvo pomoč, nato pa je bil odpeljan v Splošno bolnišnico Ptuj, kjer je kasneje zaradi hudih poškodb umrl.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 90 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 14 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 65 kršitev javnega reda in miru ter 84 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 46-krat posredovali na javnih krajih in 19-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so enega kršitelja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli šest vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 37 tatvin, 19 poškodovanj tuje stvari, devet vlomov, šest groženj, štiri povzročitve telesnih poškodb, tri ponarejanja denarja, tri nasilja v družini, en poskus uboja, eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovednimi drogami in eno ponarejanje listin.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen