Nemški minister za zdravje okužen z novim koronavirusom

0

Nemški minister za zdravje Jens Spahn je bil pozitiven na testu za novi koronavirus. Kot je danes sporočilo nemško ministrstvo za zdravje, ima minister za zdaj simptome prehlada in je v samoizolaciji na svojem domu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tiskovni predstavnik nemške vlade je pojasnil, da je Spahn danes sodeloval na seji vlade, kljub temu pa ostalim ministrom za zdaj ni treba v samoizolacijo. Pojasnil je, da na sejah vlade upoštevajo higienske ukrepe in medsebojno razdaljo za preprečevanje širjenja covida-19. Tudi nemška kanclerka Angela Merkel za zdaj ne bo šla v samoizolacijo, poroča nemški spletni portal Focus online.

Na fotografijah z dopoldanske seje vlade je videti, da je Spahn nosil zaščitno masko. Za pozitivni izid testa za koronavirus je izvedel popoldne.

V zadnjem času je šlo zaradi tveganih stikov z okuženimi v samoizolacijo že več visokih predstavnikov Nemčije. V soboto se je zaradi okuženega varnostnika za to odločil nemški predsednik Frank-Walter Steinmeier. Odtlej je opravil dva testa za novi koronavirus in oba sta bila negativna.

Tudi kanclerka Merklova je bila marca dva tedna v samoizolaciji, ker jo je cepil zdravnik, za katerega se je kmalu zatem izkazalo, da je okužen z novim koronavirusom.

V Nemčiji tako kot v večini evropskih držav v zadnjem času strmo narašča število okuženih z novim koronavirusom, zato v državi zaostrujejo ukrepe proti širjenju covida-19.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen