Sindikat kmetov v postopku interpelacije podpira Pivčevo

0

V Sindikatu kmetov Slovenije kmetijsko ministrico Aleksandro Pivec, proti kateri so opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB danes vložile interpelacijo, podpirajo. Kot je za STA dejal predsednik Anton Medved, je Pivčeva po njihovem mnenju žrtev neenakopravne obravnave. V KGZS zadeve ne komentirajo, saj gre po njihovih besedah za povsem politično zadevo.

Ministrica je po ocenah sindikata delala dokaj dobro, pri čemer med drugim izpostavljajo njene dosežke pri reševanju problematike napadov zveri in pripravi zakona o kmetijskih zemljiščih, je dejal Medved.

Očitki v zvezi s plačili obiskov po državi so po njihovem mnenju neupravičeni. “To so po našem mnenju počeli tudi drugi ministri. Če so preverjali Pivčevo, bi morali tudi vse ostale dosedanje in aktualne ministre in poslance,” je dejal.

Opozoril je, da je Slovenija trenutno v zelo kritičnem obdobju, ko se med drugim pripravlja skupna evropska kmetijska politika za obdobje 2021-2027. “Če bo zdaj prišlo do menjave ministra, bo delo za nekaj časa zastalo, kar bo kmetijstvu povzročilo veliko škodo,” je prepričan.

Na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije (KGZS) zadeve medtem ne komentirajo. Kot so navedli za STA, gre po njihovem mnenju za politične očitke, ki nimajo neposredne povezave s kmetijstvom.

Vlagatelji interpelacije Pivčevi očitajo kršenje zakonodaje s področja integritete in preprečevanja korupcije, sum zlorabe uradnega položaja ter nespoštovanje etičnih norm in prikrivanje dejstev v javnem interesu. Gre zlasti za plačila njenih obiskov po državi in afero SRIPT.

Interpelacijo je pripravila in v sopodpis drugim strankam poslala LMŠ. Podpisale so jo še tri opozicijske stranke, medtem ko je kljub nekaterim ugibanjem ni sopodpisala koalicijska DeSUS. Tudi ta stranka namreč Pivčeve, ki je nedavno odstopila z mesta predsednice DeSUS, ne želi več niti na mestu ministrice za kmetijstvo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen