V novem taborišču na Lezbosu več kot 240 migrantov okuženih z novim koronavirusom

0

V novem začasnem taborišču za migrante na grškem otoku Lezbos je z novim koronavirusom okuženih več kot 240 prosilcev za azil, je danes sporočila grška agencija za javno zdravje.

Kot so sporočili, je bilo med 7000 testiranimi prosilci za azil 243 pozitivnih. Testirali so tudi 120 policistov in 40 uslužbencev taborišča, vendar so bili vsi negativni.

Začasno taborišče so na hitro zgradili, potem ko je požar uničil taborišče Moria, največji migrantski center v Evropi. Več kot 12.000 ljudi, ki so ostali brez strehe nad glavo, je spalo ob cestah, na parkiriščih in celo na pokopališču.

Po dobrem tednu so namestitev dobili na nekdanjem strelišču grške vojske nekaj kilometrov stran, kjer so postavili začasno taborišče. Številni migranti niso želeli nazaj za ograjo, saj je spomin na slabe razmere v prenapolnjenem taborišču Moria še živ.

Več prosilcev za azil se je pritožilo, da v šotorih v novem taborišču ni posteljnine in da so sanitarije osnovne, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V zvezi s požarom v Morii je požiga osumljenih šest mladih Afganistancev. Grški minister za migracije Notis Mitarakis je danes v parlamentu dejal, da bodo odgovorni za požar kazen prestali v Grčiji, nato pa bodo izgnani.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen