V karanteni dva razreda Osnovne šole Braslovče in braslovške odbojkarice

0

Nacionalni inštitut za javno zdravje je v torek zaradi okužbe z novim koronavirusom v karanteno poslal dva razreda Osnovne šole Braslovče. Podružnična osnovna šola Trnava in vrtec ostajata zaprta, je na družbenem omrežju Facebook zapisal braslovški župan Tomaž Žohar. Zaradi okužbe so v karanteni tudi igralke Odbojkarskega kluba Braslovče.

Trenutno je po razpoložljivih podatkih okuženih osem učiteljic, 23 jih je v karanteni; 15 učencev je bolnih, pri štirih so bile potrjene okužbe z novim koronavirusom, je še navedel Žohar. Na rezultate testiranj čaka še 11 učencev.

Poveljnik Civilne zaščite Občine Braslovče Rok Ušen je v izjavi za medije povedal, da so učilnice, v katerih so bivali okuženi, parno razkužili. Prebivalcem odsvetuje večja druženja, četudi ta niso prepovedana, saj v občini ni razglašena epidemija.

Braslovška občina sicer izvaja ukrepe in zbira informacije za čimbolj učinkovito zajezitev širjenja virusa. Prebivalce so pozvali, naj se dosledno držijo navodil, če jim je bila odrejena karantena, ter naj ne prikrivajo podatkov o tesnih stikih.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen