Policija ob novih primerih povoženja divjadi opozarja na previdnost

0

Policisti so na območju Policijske uprave (PU) Nova Gorica v minulih dneh obravnavali več primerov povoženja divjadi. Ob tem opozarjajo vse udeležence v prometu, da na najbolj rizičnih odsekih vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo.

Danes zjutraj je voznik osebnega avtomobila na območju naselja Dole v občini Idrija povozil srno, ki je skočila na cestišče z desne strani. Po trku z vozilom je žival zbežala v bližnji gozd. Na vozilu je zaradi trčenja z divjadjo k sreči nastala majhna poškodba.

V nedeljo zjutraj so ajdovski policisti obravnavali povoženje srne na cesti med Selom in Vrtovinom. Vozniku je v tem primeru z leve strani regionalne ceste pred osebno vozilo skočila srna, ki jo je zadel s prednjim delom avtomobila. Divjad je po trčenju z vozilom na kraju poginila, na avtomobilu je nastala materialna škoda.

Povoženje divjadi so policisti obravnavali tudi na Kobariškem. V petek zvečer je vozniku na glavni cesti iz Kobarida proti naselju Sužid z leve strani pred avtomobil skočila košuta, ki jo je zadel s prednjim delom vozila. Divjad je po trku z avtomobilom zbežala v gozd, na vozilu je nastala materialna škoda.

Policija opozarja, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih in jutranjih urah, zato pozivajo vse udeležence cestnega prometa, da vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo na krajih oziroma odsekih, ki so opremljeni s prometno signalizacijo, ki opozarja na možen prehod divjadi čez cesto, in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen