Podpredsednik Afganistana tarča napada, več mrtvih in ranjenih

0

V napadu na afganistanskega podpredsednika Amrulaha Saleha sta bila davi ubita najmanj dva človeka, še okoli deset pa je bilo ranjenih, so sporočile afganistanske oblasti. Saleh v napadu ni bil ranjen.

“Ta teroristični napad je bil neuspešen, Saleh je varen in dobro,” je povedal vodja podpredsednikove tiskovne službe Razvan Murad, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Salehov sodelavec, ki je želel ostati neimenovan, je dejal, da je samomorilski napadalec, ki je imel na sebi bombo, napadel konvoj vozil s podpredsednikom, ko je zapustil dom. Bil je na poti v službo.

Tiskovni predstavnik afganistanskega notranjega ministrstva Tarek Arian je dejal, da sta bila po prvih informacijah v napadu ubita dva človeka, še 12 pa jih je bilo ranjenih.

Lastnik ene od bližnjih trgovin je povedal, da je eksplozija razbila okna na trgovini. “Trgovino, ki prodaja plinske jeklenke, je zajel tudi požar, tako da je jeklenke razneslo,” je dodal.

Saleh, ki velja za ostrega kritika talibanov, je prvi namestnik afganistanskega predsednika Ašrafa Ganija. Drugi podpredsednik je Sarvar Daniš. Saleh je napad preživel že pred lanskimi predsedniškimi volitvami. Ubitih je bilo najmanj 20 ljudi, večinoma civilistov, še okoli 50 pa jih je bilo ranjenih.

Današnji napad se je zgodil ob skorajšnjem začetku mirovnih pogovorov med afganistanskimi oblastmi in talibani v katarski prestolnici Doha.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen