Ni prvoaprilska: Angela Merkel se bo ponovno sestala z Greto Thunberg in z njo govorila podnebju

1

Nemška kanclerka se bo pogovarjala z otrokom, ki o stvareh nima pojma.

Angela Merkel se bo 25. avgusta sestala z Greto Thunberg in Luiso Neubauer, mladima aktivistkama za okolje, oziroma s samooklicanima zagovornicama podnebja. 

Ko se je zdelo, da je vpliv Grete Thunberg na svetovno politiko oslabel in se bo mlada aktivistka vrnila v šolo, kamor spada, smo izvedeli, da se bo z njo sestala nemška kanclerka Merkel. Tisti, ki so upali, da se bodo nespametna dejanja kanclerke končala s povabilom “vseh beguncev v stiski” v Nemčijo in Evropo, so lahko še enkrat razočarani.

Srečanje Angele Merkekl z Greto Thunberg bo sovpadlo z drugo obletnico govora deklice v švedskem parlamentu, ki je sprožil njene proteste pred parlamentom ob petkih. Srečanje Grete in Merklove bo opomnil svet naj se otroku Greti ne odreče in naj jo posluša.

Gre za žalosten primer v evropski politiki. Angela Merkel se od šolske obveznice nima česa naučiti, toda to je raven in globalnega podnebnega gibanja.

Težko je reči, zakaj se je Angela Merkel odločila za srečanje, ampak celotna situacija je videti precej kabaretna. Do zdaj se je zdelo, da se je vpliv otrok v politiki končal z neuspehom otroške križarske vojne, ki je leta 1212 odšla v Jeruzalem, da bi ga osvobodila muslimanske vladavine.

Srečanje Grete Thunberg z Angelo Merkel ni naključno. Nemčija je prevzela predsedovanje EU in bo odgovorna za dokončanje dela o podnebnem zakonu, ki je že dobil skoraj dokončno obliko. Gre za preprosto obliko pritiska različnih “zelenih” organizacij, katerih predstavnica oziroma maskota je Greta.

Povsem običajno je, da vnuk misli, da o življenju ve več kot babica, še huje je, ko deklica začne verjeti, da ve več o svetu in reševanju podnebja kot kanclerka ene najmočnejših držav sveta. Še najhuje kot vse prej našteto pa je, da tudi sama kanclerka verjame v to zgodbo. 

Število komentarjev: 1
  1. bruh pravi

    bolno….

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen