Avstralija zabeležila najbolj smrtonosen dan v pandemiji covida-19

0

Avstralija je zabeležila najbolj smrtonosen dan od začetka izbruha novega koronavirusa v državi. Zvezna država Viktorija je namreč danes sporočila, da je zaradi covida-19 umrlo še 19 ljudi. Skupno je v Avstraliji novi bolezni podleglo 314 ljudi, poroča britanski BBC.

To je že drugi dan zapored, da je Avstralija zabeležila rekordno število mrtvih zaradi koronavirusne bolezni 19, potem ko so v nedeljo potrdili 17 smrti.

Samo v Viktoriji so skupno potrdili 228 smrti.

Premier Viktorije Daniel Andrews je danes ocenil, da se kažejo prvi učinki karantenskih ukrepov v Melbournu, ki so jih uvedli pred šestimi tedni. Število novih okužb je namreč danes najnižje v zadnjih 13 dnevih. V zadnjem dnevu so namreč potrdili 322 okužb z novim koronavirusom, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V Melbournu veljajo karantenski ukrepi, saj lahko prebivalci zapustijo svoje domove le za rekreacijo, nakupovanje in nujna dela, poleg tega čez noč velja policijska ura, obvezno pa je nošenje mask. “Ta strategija je težka, srce parajoča, polna izzivov, ampak je edina, ki bo umirila širjenje v Viktoriji,2 je danes dejal Andrews.

Druge zvezne države so preventivno zaprle svoje meje z Viktorijo. Sosednja Novi Južni Wales je v zadnjih dveh tednih poročala po 22 ali manj novih okužbah dnevno, drugod pa so številke še manjše.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen