V Srbiji potrdili nove primere okužbe z novim koronavirusom

0

V Srbiji so v zadnjih 24 urah potrdili tri nove primere okužbe z novim koronavirusom, s čimer imajo v državi sedaj štiri primere. Oblasti že razmišljajo, da bi vstop v državo prepovedali vsem, ki prihajajo z ogroženih območij, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Srbsko ministrstvo za zdravje je danes potrdilo, da je v državi število okužb naraslo na štiri. Med njimi je najmanj en državljan Kitajske in dve dekleti, ki sta bili v stiku z okuženo osebo. Zaenkrat so testirali nekaj več kot 100 oseb.

V državi je v ponedeljek stopila v veljavo prepoved srednješolskih in študentskih potovanj v tujino. Omejitev ali prepovedi večjih dogodkov pa zaenkrat še ni. Je pa srbski predsednik Aleksandar Vučić v ponedeljek napovedal prepoved vstopa v državo vsem, ki bodo prišli iz določenih držav ali območij, kjer je virus bolj razširjen. Med drugim bi to vključevalo severno Italijo, dele Švice, Južno Korejo, Iran in nekatere dele Kitajske.

Prepričan je, da bo število okuženih še naraslo in zato pripravljajo dodatne ukrepe. Vlada jih danes že obravnava, poroča Tanjug. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen