V Franciji med 365 novimi smrtnimi žrtvami covida-19 tudi 16-letnica, v Veliki Britaniji prvič v enem dnevu več kot 100 smrti zaradi covida-19

0

Francija je danes potrdila 365 novih smrtnih žrtev koronavirusne bolezni 19. Med umrlimi je tudi 16-letno dekle. V Franciji se tako še vedno dnevno povečuje število smrtnih žrtev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Predstavnik ministrstva za zdravje Jerome Salomon je dejal, da je v Franciji doslej v bolnišnicah zaradi covida-19 umrlo 1696 ljudi, v to pa niso vštete osebe, ki so umrle bodisi doma bodisi v domovih za ostarele.

Zaenkrat so potrdili 29.155 okužb. Salomon je še opozoril, da je verjetno število okuženih precej višje, saj testirajo le bolj ogrožene bolnike.

V Veliki Britaniji so prvič od izbruha novega koronavirusa potrdili več kot 100 smrti v enem dnevu. Od srede je namreč umrlo 115 ljudi, ki so bili pozitivni na novi koronavirus, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na spletni strani vlade so sporočili, da je na Otoku doslej zaradi novega koronavirusa umrlo 578 ljudi.

Doslej so testirali 104.866 ljudi, od tega jih je bilo 11.658 pozitivnih. V zadnjem dnevu so tako potrdili več kot 2000 novih okužb.

Finančni minister Rishi Sunak je danes zjutraj napovedal vladno pomoč za samozaposlene v državi. Vlado so namreč v preteklih dneh ostro kritizirali, da v svojih prvih paketih pomoči ni podprla te ranljive skupine.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen