Število okuženih z novim koronavirusom v Sloveniji naraslo na šest

3

Število okuženih z novim koronavirusom v Sloveniji je naraslo na šest. Kot je za Odmeve na Televiziji Slovenija pojasnila državna sekretarka Simona Repar Bornšek, gre pri dveh novo potrjenih okužbah za moškega in žensko, ki sta potovala po Italiji. Med oddajo pa so dobili podatek o še šestem primeru potrjene okužbe.

Moški in ženska, ki sta potovala po Italiji sta se po prvih podatkih bržkone tam tudi okužila, je za Odmeve dejala direktorica Nacionalnega inštituta za javno zdravje Nina Pirnat. Po zdaj znanih podatkih torej nista povezana s skupino prvih treh okuženih, kjer je šlo za trojico, ki je v organizirani skupini potovala po Maroku.

Šesti pa naj bi bil po navedbah televizije mlajši moški s Štajerskega. Podrobnosti še niso znane.

Po besedah državne sekretarke na ministrstvu za zdravje Repar Bornškove je stanje dvojice stabilno, oba sta ravnala po protokolih.

Predstojnica infekcijske klinike ljubljanskega kliničnega centra Tatjana Lejko Zupanc je v oddaji navedla, da je stanje vseh okuženih dobro. Vsi so v izolaciji v bolnici, če bodo imeli več primerov ljudi, ki bodo potrebovali bolnišnično zdravljenje, pa bodo tiste, ki simptomov bolezni ne kažejo, poslali domov.

Št. komentarjev: 3
 1. raft pravi

  Zmago Jelinčič o nenavadnem rezultatu tajnega glasovanja o Igorju Zorčiču: “Šlo je za prvo subverzivno dejavnost oziroma za en majhen državni udar znotraj koalicije
  ———————
  Ej Zmago Jelinčič Impotentni, saj se je v tvoji družinski postelji in ….. , tudi naredila neke vrste subverzivna dejavnost, ker ti nisi tako plemenit, ko tvoji sosedje in……… .

 2. haapy yack pravi

  hoj
  Pa ni “plemeniti” Mick Jagger, ki bo še pri 90 letih delal otroke z brado.
  boditevcvetju

 3. raft pravi

  Haapy Yack pravi Pred 17 ur
  hoj
  Pa ni “plemeniti” Mick Jagger, ki bo še pri 90 letih delal otroke z brado.
  boditevcvetju
  ————-
  Jaka, on poje in še vedno fuka, Zmagec pa bronastega Titeka glonca na svojem dvorišču.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen