Soproga kanadskega premierja Justina Trudeaua pozitivna na novi koronavirus

0

Soproga kanadskega premierja Justina Trudeaua je bila pozitivna na testu za novi koronavirus, so v zvečer četrtek sporočili iz njegovega kabineta. Ob tem so zagotovili, da je premier dobro.

Trudeau in njegova 44-letna žena Sophie Gregorie Trudeau sta v četrtek sporočila, da sta se samoizolirala, ker je imela premierjeva soproga, ki se je v sredo vrnila iz Velike Britanije, gripi podobne bolezenske znake in je čakala na izvid testa za novi koronavirus.

Iz Trudeaujevega kabineta so kasneje sporočili, da je bil test pozitiven, zato bo ostala v izolaciji. Njeni simptomi so blagi.

“Premier je dobrega zdravja brez simptomov,” so ob tem pomirili kanadsko javnost, bo pa dva tedna ostal v izolaciji, po nasvetu zdravnikov pa se ne bo testiral za virus.

Trudeau bo v tem času delal od doma, v soboto pa bo nagovoril državljane, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V Kanadi so do zdaj zabeležili 150 primerov okužbe z novim koronavirusom, ena oseba je bolezni covid-19 podlegla. Oblasti so uvedle vrsto ukrepov za preprečitev širjenja virusa, med drugim so odpovedale športne dogodke in druge večje javne prireditve.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen