Premier Janša obiskal Šmarje pri Jelšah, enega od žarišč okužbe; v tamkajšnjem upokojenskem domu že 14 okuženih oskrbovancev

0

Predsednik vlade Janez Janša se je popoldne srečal z županom Občine Šmarje pri Jelšah Matijo Čakšem in člani občinskega štaba civilne zaščite. Kot je dejal, je prišel, da se z razmerami seznani iz prve roke, so sporočili s šmarske občine. Občina je eno od žarišč okužbe s koronavirusom v državi z najmanj 41 okuženimi.

“Ne želim olepšane slike, ampak realno stanje. Le tako lahko učinkovito ukrepamo,” je še dejal premier in šmarskemu županu čestital za odločitev o zaprtju šole ob pojavu okužbe v kraju prejšnji teden. “Od vaše odločitve se stvari po slovenskih občinah odvijajo drugače,” je dodal po navedbah občine.

Kot je dodal premier, ga za Šmarčane ne skrbi, ker se bodo znali organizirati. Prosil pa je, da šmarska občina svoje izkušnje v soočanju s koronavirusom deli z vso Slovenijo.

Poveljnik CZ Alojz Stoklas je povedal, da občinski štab trenutno razmere še obvladuje in da se znajdejo, kolikor se lahko. S šmarskim županom pa sta Janši predstavila nekaj predlogov ukrepov, s katerimi bi zajezili širjenje virusa po občini in širše.

Po zadnjih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je v šmarski občini 41 okuženih s koronavirusom, osem več kot v petek. Župan je sicer že pred dnevi dejal, da je primerov po njihovih ocenah bistveno več.

V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah je okužba s covidom-19 potrjena pri 14 oskrbovancih in štirih zaposlenih. Še pet stanovalcev ima povišano telesno temperaturo in tudi zanje predvidevajo, da so okuženi, je sporočila direktorica doma. Število okuženih oskrbovancev se je tako od petka povzpelo za sedem, med zaposlenimi ni novih okužb.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen