Jelka Godec presekala debato o “visokih plačah” državnih sekretarjev: Šli smo delat! 24/7! Ker se zavedamo, da nas ljudje potrebujejo.

6

Poslanec SAB Marko Bandelli je danes na Twitterju provociral: “Kaj pa je ta beg desnih poslancev v vrste Državnih sekretarjev? Sedaj, ko je plača DSja tako visoka, je kar vrsta pred vrati… Spomnite se, da v kriznih časih, ko je postala PV @ABratusek , prvi ukrep je bil znižati plače v vladi. Danes pa obratno. A je sporočilo jasno?”

Poslanka SDS Jelka Godec in bodoča državna sekretarka na zdravstvenem ministrstvu je presekalo to nesmiselno debato, ki se svaljka po spletu zadnja dva dneva in Bandelliju odgovorila: “O Bog pomagaj Marko. Beg poslancev? Šli smo delat! 24/7! Ker se zavedamo, da nas ljudje potrebujejo. Kje delaš danes, jutri, v ponedeljek… za pomoč v krizi #COVID19? #samovprašam In info: plače DS so manjše od plače poslancev, kot ti je napisal @drVinkoGorenak

Dodajmo: Vlada RS je že večkrat pojasnila, da v zvezi z uvrstitvijo ministrov in državnih sekretarjev v ustrezen plačni razred ni spreminjala nobenih predpisov. Glede na aktualne razmere in bistveno povečan obseg nalog je uporabila veljavno zakonsko ureditev. Velja pa spomnili, da so se lani pod vlado Marjana Šarca spremenile plače javnih uslužbencev z uvrstitvami delovnih mest in nazivov v višje plačne razrede, kar je vplivalo tudi na vzpostavljena razmerja med njihovimi plačami in plačami funkcionarjev.

Št. komentarjev: 6
 1. Johan pravi

  Mi delamo vse prav, vsega so krivi oni! Bolje bi bilo če bi držala jezik

 2. rene pravi

  Bravo Jelka, tako se govori!

  1. V.dean pravi

   Eden pravi,da Godceva ni povedala nic pametnega. Ja povedala pa je resnico, ali za neke ni nic pametnega v resnici ?

 3. Re gornjemu pravi

  Kaj je pa povedala pametnega? Nič

 4. Super pravi

  Prišla je delat hahaha

 5. Peter pravi

  Bravo g. Jelka, tako se govori, delate 24/7!!
  Ta levi pa se dela ne bojijo in se z veseljem dol vsedejo!!!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen