Diktator izziva svet: Severna Koreja naj bi izstrelila dve raketi

4

Severna Koreja je danes v Vzhodno morje oz. Japonsko morje izstrelila dva projektila, domnevno balistični raketi, sta sporočili obrambni ministrstvi Japonske in Južne Koreje. Resolucije Združenih narodov sicer Severni Koreji prepovedujejo izstreljevanje balističnih raket, ki so, kot domnevajo, sposobne nositi tudi jedrske konice.

Šlo naj bi za raketi kratkega dosega, ki sta preleteli okoli 240 kilometrov in dosegli višino okoli 30 kilometrov, so ocenili v generalštabu južnokorejske vojske. Projektila sta poletela iz severnokorejskega pristaniškega mesta Wonsan na vzhodni obali Korejskega polotoka, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Poleg tega naj bi na območju potekale vojaške vaje severnokorejske vojske, so še sporočili v Seulu. “Tovrstna dejanja ne pripomorejo k zmanjševanju napetosti na Korejskem polotoku,” je po poročanju južnokorejske tiskovne agencije Yonhap sporočil južnokorejski svetovalec za nacionalno varnost Chung Eui-yong.

To je prva severnokorejska izstrelitev raket letos in prva po objavi v začetku leta, da so razvili “novo strateško orožje”, še poroča Yonhap. (sta/ured)

Št. komentarjev: 4
 1. Hit pravi

  To je rdeči teror, tudi mi ga imamo v drugačni obliki, npr. 571, F21, mitingi, Odmevi, sodnija, ipd..

 2. haapy yack pravi

  hoj
  Fake News. Edin k iziva cel planet je Pentagon.
  boditevcvetju

 3. bruh pravi

  posrani zverinski mafijski zločinski komunist…nič novega…oni so taki….od vedno.

 4. haapy yack pravi

  hoj
  Če on katerga iziva potem iziva samga sebe. Zihr ima cukrovko.
  boditevcvetju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen