Zaradi koronavirusa bi lahko odpovedali nadaljevanje pustnega karnevala v Benetkah, Grims opozarja na neučinkovito slovensko vlado!

0

Znameniti beneški pustni karneval se je danes kljub širjenju koronavirusa nadaljeval, poroča nemška tiskovna agencija dpa, vendar pa je ogrožen, je potrdil predsednik italijanske dežele Benečija Luca Zaia. “Prilagoditi se moramo drastičnim ukrepom,” je dejal. Poudaril je, da sem spada tudi odpoved beneškega karnevala “in še več”.

Odločitev naj bi sporočili še danes, poročajo italijanski mediji. Povorke in prireditve naj bi po prvotnih načrtih potekale do torka.


Zaradi širjenja koronavirusa in posebnih ukrepov v severni Italiji je ena od slovenskih turističnih agencij odpovedala načrtovan obisk beneškega pustnega karnevala. Kot je izvedela STA, so predstavniki agencije o tem ponoči obveščali prijavljene potnike za izlet, na katerega bi se morali odpraviti zgodaj zjutraj.

Število ljudi, okuženih z virusom sars-cov2, se je v Benečiji povzpelo na 25. Med njimi sta tudi dva starejša človeka, ki sta v bolnišnici v Benetkah. V Italiji je sicer število okuženih z novim koronavirusom preseglo sto.

Festivali in povorke beneškega karnevala, ki potekajo več dni, sodijo med največje in najbolj znane pustne dogodke na svetu. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen