Sekretariat sveta za nacionalno varnost: Ukrepanje na meji smiselno uskladiti z drugimi državami, ki mejijo na Italijo

2

Sekretariat Sveta za nacionalno varnost se je danes seznanil z aktualnimi razmerami in aktivnostmi glede novega koronavirusa. Sklenili so, da je treba odločitve glede ukrepanja na meji z Italijo smiselno uskladiti z državami, ki mejijo na Italijo. Možnost pojava novega koronavirusa pri nas je po oceni ministrstva za zdravje velika.

Ministrstvo za zdravje ugotavlja, da je glede na izbruhe okužb v Italiji in drugje po svetu možnost pojava virusa v Sloveniji velika. “Situacija je zelo dinamična, a pod nadzorom. Slovenija je pripravljena na sorazmerno ukrepanje tako pri preprečevanju okužbe kot tudi pri omejevanju širjenja okužbe,” so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje po današnji seji sveta za nacionalno varnost v razširjeni sestavi.

Seje sekretariata se je udeležil tudi predsednik vlade v odstopu Marjan Šarec, ki je predstavnikom pristojnih resorjev podal jasne usmeritve, da vsi deležniki sistema nacionalne varnosti v okviru svojih zmožnosti in pristojnosti podprejo aktivnosti ministrstva za zdravje. Ministrstvo za zdravje o vseh aktivnostih tekoče seznanja vlado in slovensko javnost.

Koordinacijska skupina za obvladovanje nalezljivih bolezni v zdravstvu se je preoblikovala v vladno delovno skupino na ravni državnih sekretarjev oz. ministrov, ki jo vodi državni sekretar oz. minister za zdravje.

Predstavniki različnih resorjev so danes poročali o svojih aktivnostih in zmogljivostih, v primeru nadaljnjih potreb, vključno s finančnimi, bodo o tem poročali vladi, so še sporočili. (sta/ured)

Št. komentarjev: 2
  1. Slovenec kremenit pravi

    Bral sem, da na trgu ni zaščitnih mask, ker so jih poslali na Kitajsko.

    Pemier in minister za ljudsko zdravje v odhajanju in poslavljanju zato priopočata, da v sili uporabite kar pustne maske.

  2. Hit pravi

    Kraljestvo dam za masko.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen