Sedem najbolj priljubljenih plošč v ZDA: Justin Bieber po 59 letih zrušil rekord Elvisa Presleyja

0

Kanadski pop zvezdnik Justin Bieber je pri 25 letih postal najmlajši glasbenik, ki je s sedmimi albumi zasedel vrh ameriške lestvice najbolj priljubljenih plošč. S tem je porušil 59 let star rekord kralja rock’n’rolla Elvisa Presleyja.

Bieber se je na številko ena ameriške lestvice povzpel z nedavno izdanim albumom Changes in tako premagal Presleyja, ki je svoj sedmi album Blue Hawaii izdal leta 1961, ko je bil star 26 let, poroča britanski The Guardian.

Na vrh ameriške lestvice se je prvič prebil leta 2010 pri svojih 16 letih z debitantskim albumom My World 2.0. Prvo mesto lestvice so dosegli tudi njegovi nadaljnji štirje studijski albumi, poleg tega pa še dva od treh remixov. V tem tednu je Bieber tudi na vrhu R&B in country lestvic.

V Veliki Britaniji je vrh lestvice najbolj popularnih albumov osvojil dvakrat, in sicer s ploščama Changes in Believe iz leta 2012, imel pa je sedem singlov številka ena.

V primerjavi s preteklimi ploščami je Bieber na albumu Changes ustvaril več R&B zvoka, nastal pa je po obdobju samorefleksije, v katerem se je poročil in se soočil z vprašanjem zlorabe drog. Album je sicer po pisanju The Guardiana naletel na mešane odzive. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen