Okužena slovenska potnika sta se vrnila z ladje Diamond Princess, oba v 14-dnevni karanteni

0

V Slovenijo sta se zjutraj vrnila prva dva slovenska potnika z ladje Diamond Princess. Oba se dobro počutita, ob prihodu v Slovenijo so ju pristojne službe testirale na koronavirus, test je bil negativen. Oba sta prejela odločbo o karanteni, ki ju še 14 dni zavezuje, da bivata na domu, je povedala Simona Repar Bornšek z ministrstva za zdravje.

Maja Sočan z Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) pa je na današnji novinarski konferenci dejala, da noben od teh potnikov, ki sta se vrnila v Slovenijo, ne predstavlja nobene nevarnosti za nikogar. “Vseeno pa moramo sprejeti nekatere previdnostne ukrepe, zato bosta 14 dni v izolaciji,” je dodala.

Repar Bornškova je dodala, da sta potnika odšla domov in si želita zasebnosti.

Štirje državljani ostajajo na Japonskem. Od tega sta bila dva negativna pri testiranju na koronavirus in čakata na povratek v Slovenijo. Imata namreč japonsko potrdilo, da sta zdrava, dodatno pa ju testira še italijanska zdravstvena ekipa.

Dva slovenska potnika pa sta bila pozitivna na testu. Po besedah Sočanove pri njiju okužba poteka brez simptomov in nista zbolela za boleznijo covid-19, sta pa bila po potrditvi okužbe premeščena v bolnišnico. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen