“IN NOVI”: Tyson Fury v 7. rundi s TKO ustavil svetovnega prvaka Deontayja Wilderja

0

Angleši boksar Tyson Fury je v hotelu MGM Grand Garden v Las Vegasu v soboto zvečer v težko pričakovani revanši s tehničnim nokavtom ustavil dosedanjega svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBC Deontayja Wilderja in pokazal, da je najboljši težkokategornik na svetu.

31-letni Fury je Wilderja v borbi spravil kar dvakrat na tla in ga  v sedmi rundi z močnimi udarci dokončno ustavil. Wilderjev kot je namreč v ring vrgel brisačo, sodnik pa je dvoboj nemudoma prekinil. Fury tako v bokarskem ringu ostaja neporažen (30–0–1, 21 KO).

Wilder je v tretji in peti rundi pristal na tleh, v šesti je začel krvaveti iz ušesa. Pred predajo je 34-letnega Američana Fury stisnil v kot in napadel s kombinacijo močnih udarcev.

Razmerje uspešnih udarcev je bilo od samega začetka močno na strani “Romskega kralja”. Ta je v primerjavi z njuno prvo borbo decembra 2018, ki se je končal s kontroverznim neodločenim izidom, tokrat ubral veliko bolj napadalno taktiko.

Tako se je držal obljube, dane pred dvobojem, da bo Američana premagal v manj kot 12 rundah in s tem uspešno zaključil povratek na prestol težke kategorije, kjer je prvič stal leta 2015 po zmagi nad Vladimirjem Kličkom.

S tem pa je tudi spisal enega največjih boksarskih povratkov v zgodovini, saj je po prvi zmagi zabredel v številne težave in bil tudi kaznovan zaradi uporabe prepovedanih poživil.

“On je bojevnik,” je Fury gentlemansko dejal v intervjuju po boju. “Vrnil se bo. Spet bo prvak. A rekel bom, kralj se je vrnil na vrh prestola.”

Wilder (42-1-1, 41 KO), ki je doživel prvi poraz v karieri, si je zaželel, da bi mu njegov kot omogočil nadaljevanje dvoboja v peklenski sedmi rundi.

“Želim si le, da bi moj kot pustil, da bi šel ven s svojo obrambo,” je dejal Wilder v intervjuju po boju. “Jaz sem bojevnik. To delam.” A strokovnjaki pravijo, da sta tako njegov tim kot sodnik ravnala povsem pravilno, ko sta ustavila borbo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen