Celjska bolnišnica se bo pritožila na sodbo delovnega sodišča glede Gabrovca

0

Celjska bolnišnica se bo na sodbo celjskega delovnega sodišča, ki je odločilo, da je razpisna komisija bolnišnice iz postopka izbire novega poslovnega direktorja pred dvema letoma nezakonito izločila kandidata Branka Gabrovca, pritožila na Višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani.

Kot so danes sporočili iz celjske bolnišnice, je razpisna komisija sveta zavoda bolnišnice Gabrovca izločila iz postopka imenovanja direktorja, saj je ugotovila, da ne izpolnjuje predpisanih pogojev za mesto direktorja celjske bolnišnice. Delovno sodišče pa je razsodilo, da je Gabrovec z vodenjem karate kluba Shokatan in Zveze klubov JKA imel zadostne izkušnje za kandidaturo za vodenje celjske bolnišnice ter da je treba o imenovanju direktorja ponovno odločati.

Tožbo proti celjski bolnišnici je sprožil Gabrovec, ki ga je razpisna komisija sveta zavoda celjske bolnišnice izločila kot kandidata. Njegov zastopnik Igor Inkret je v izjavi za medije povedal, da razpisna komisija ni imela nobene pristojnosti, da bi odločala o izključitvi kandidata. “Njena pristojnost je bila izključno v tem, da pregleda razpisno dokumentacijo in o tem poroča svetu zavoda. Sodišče je ugotovilo, da Gabrovec izpolnjuje vse razpisne pogoje za imenovanje,” je dejal Inkret.

Po torkovem pisanju časnika Večer je Gabrovec zdaj v ponovljenem sojenju uspel dokazati, da ima potrebnih pet let vodstvenih izkušenj, ki so jih zahtevali v javno objavljenem razpisu za mesto poslovnega direktorja bolnišnice. Že pred letom in pol je v prvem sojenju sicer uspel dokazati, da bi morali o tem, ali je izpolnjeval pogoje ali ne, odločati člani sveta zavoda in ne razpisna komisija sveta zavoda, kot se je tedaj zgodilo. A so višji sodniki po pritožbi menili, da to sicer drži, a bi bila absolutna kršitev odločitve sveta zavoda le, če bi Gabrovec hkrati izpolnjeval vse v razpisu zahtevane pogoje za mesto poslovnega direktorja. To je zdaj na ponovnem sojenju uspel dokazati.

Sodišče je po poročanju Večera sprejelo sklep, da je odločitev sveta zavoda celjske bolnišnice, ki je 5. februarja 2018 imenoval za poslovno direktorico Margareto Guček Zakošek, nezakonita in se mora razveljaviti, svet zavoda pa ponovno odločati o poslovnem direktorju. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen