Zveza Nato obsoja iranski raketni napad

1

Zveza Nato obsoja maščevalni raketni napad Irana na oporišči v Iraku, ki ju uporablja ameriška vojska. Ob tem je generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg danes preko Twitterja pozval Iran, naj se vzdrži nadaljnjega nasilja.

“Obsojam iranski raketni napad na ameriške in koalicijske sile v Iraku. Nato poziva Iran, naj se vzdrži nadaljnjega nasilja,” je tvitnil Stoltenberg po rednem zasedanju Severnoatlantskega sveta.

Generalni sekretar je še zagotovil, da Nato ostaja zavezan svoji misiji urjenja v Iraku. To so sicer zaradi zaostrovanja razmer začasno ustavili.

Uslužbenec Nata je za nemško tiskovno agencijo dpa dejal, da po njihovem vedenju v iranskem napadu ni bil ranjen noben član Natove misije v Iraku. Glede na vedno bolj negotove razmere v Iraku je zavezništvo del enot že umaknilo iz države.

Iran je drevi izvedel raketni napad na oporišči v Iraku, ki jih uporabljajo vojaki ZDA in koalicije. Po navedbah iranskih virov naj bi bilo v napadih z 22 raketami na oporišči v Al Asadu in Erbilu ubitih 80 ljudi. Med Iračani žrtev ni bilo, ZDA pa poročil o tem ne navajajo. Tudi številne države so že sporočile, da med njihovimi pripadniki ni žrtev.

Po navedbah Teherana so napad izvedli v samoobrambi, iranska revolucionarna garda pa je pred tem sporočila, da je bil napad maščevanje za smrt vplivnega iranskega generala in poveljnika elitnih enot revolucionarne garde Al Kuds Kasema Solejmanija. Ta je bil minuli petek ubit v ameriškem letalskem napadu na letališču v Bagdadu. (sta)

Število komentarjev: 1
  1. haapy yack pravi

    hoj
    Zakaj pa cviljo. Voda gre na njihov mlin.
    A ni bil ubit cionistični egent z nalogo, da sprovocira vojno med kristjani in muslimani.
    boditevcvetju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen