Na sojenju zaradi smrti dveh mladih na Vranskem zaslišali izvedenca prometne stroke

0

Na celjskem okrožnem sodišču so danes zaradi prometne nesreče pri Vranskem, ko je narasli potok Bolska odnesel del brežine, v nesreči pa sta pred šestimi leti umrla 17-letnica in 30-letni moški, zaslišali izvedenca prometne stroke Sandija Horvata. Kot je dejal, nihče ne sme voziti po poplavljenih površinah.

Po izvedenčevih besedah iz sledi na kraju nesreče ne more ugotoviti, ali je vozilo zapeljalo v vodo že pred mostom na potoku Bolska, ali pa je zapeljalo na most, ki se je potem zrušil v potok. Pojasnil je, da je iz podatkov izhajalo, da je vozilo padlo v potok pred mostom, vendar ne more trditi, da se je to tudi zgodilo.

Sodnica Gordana Malović se je odločila, da se 7. februarja na kraju dogodka ponovno opravi rekonstrukcija dogodka, s sojenjem pa bo nadaljevala marca.

Nekdanji direktor komunalnega podjetja Energetika projekt Marko Krajnc, zastopnik podjetja Janko Drča in preglednik Štefan Kuserbanj, ki jim tožilstvo očita kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti s smrtnim izidom, so ob začetku glavne obravnave novembra lani krivdo zanikali.

Do tragične nesreče je prišlo septembra 2014, ko je narasli potok Bolska odnesel del brežine in službeno vozilo, s katerim sta se sodelavca Avto-moto zveze Slovenije odpravljala na preventivno aktivnost. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen