Zvestoba Miru Cerarju se je obrestovala, Lilijana Kozlovič potrjena za petletni mandat na Arsu

0

Vlada je za generalno direktorico Agencije RS za okolje (Arso) danes imenovala Lilijano Kozlovič. Kozlovičeva, ki je na čelu Arsa že od konca maja kot v. d. generalne direktorice, bo petletni mandat z možnostjo ponovnega imenovanja nastopila v torek, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Kozlovičeva je magistra prava in ima po navedbah vlade bogate izkušnje z vodenjem v državni upravi. Med drugim je bila načelnica Upravne enote Koper, poslanka in generalna sekretarka vlade Mira Cerarja.

Arso je do novembra lani vodil Joško Knez, ki je s položaja odstopil po tem, ko je takratni minister za okolje in prostor Jure Leben mesec pred tem odredil notranji nadzor nad delom Arsa v primeru dveh postopkov, ki so ju vodili v povezavi z načrtovanim črpanjem plina na območju Petišovcev.

Ugotovitve neodvisne komisije za notranji nadzor so pokazale številne nepravilnosti, saj sta bili pri obeh postopkih kršeni načeli samostojnosti in neodvisnosti organa ter dela uradnih oseb.

Vlada je nato na položaj v. d. generalnega direktorja Arsa imenovala Gregorja Slugo, ki je pred tem od leta 2013 opravljal naloge namestnika generalnega direktorja agencije. Sluga je bil na ta položaj imenovan do imenovanja generalnega direktorja oz. za največ šest mesecev, do 15. maja.

Maja ga je nato kot v. d. generalne direktorice nasledila Kozlovičeva. Sledil je javni natečaj za delovno mesto generalnega direktorja, ki pa so ga morali zaradi napake ponoviti. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen