Okoli 600 tekačev bo že šestič dobrodelno teklo v 21. nadstropje Kristalne palače

0

Že šestič se bodo tekači dobrodelno povzpeli na Kristalno palačo v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC. Na teku Alive Step Up pričakujejo okoli 600 tekmovalcev in 150 otrok. Tudi letos ima tek dobrodelno noto, zbirali bodo sredstva za onkološki oddelek pediatrične klinike, so sporočili organizatorji.

Tekači se bodo povzpeli na Kristalno palačo, ki je najvišja stolpnica v Sloveniji. Premagati bodo morali 89 metrov, 21 nadstropij oziroma 479 stopnic.

Tekmovalci bodo tekmovali v lahki in ekstremni kategoriji. Pri lahki se bodo morali na vrh povzpeti enkrat, pri ekstremni pa trikrat. Posebna kategorija je tudi štafeta, ki je namenjena skupinam. Na vrh bodo tekli tudi gasilci in otroci, ženske pa se imajo možnost na Kristalno palačo povzpeti na teku v petkah.

Pred palačo pripravljajo tudi pester program, ki ga bosta povezovala televizijski voditelj David Urankar in športni komentator Niko Rakovec. Prireditve se bodo udeležili tudi stand-up komik Andrej Težak Tešky, kolesarka Anja Rugelj, kulinarična umetnica chef Kamala in kolesarke BTC citya.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen