Na severu Sirije v boju proti Turčiji skupaj stopile sirske in kurdske sile

0

Sirska vojska se je v boju proti turški ofenzivi na severu Sirije danes pridružila kurdskim silam, je danes sporočila organizacija Sirski observatorij za človekove pravice. Kot so še navedli, se kurdske in sirske sile skupaj borijo proti Turčiji blizu kraja Ain Isa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Televizija Al Majadin je poročala, da je sirska vojska danes vstopila v mesto Raka na severovzhodu Sirije, ki je bil do nedavnega pod nadzorom kurdskih paravojaških sil. Vojska naj bi v mestu že vzpostavila več nadzornih točk.

V torek so sile sirskega režima prevzele nadzor nad mestom Tabka, letališčem v Raki, več mostovi čez reko Evfrat in dvema hidroelektrarnama.

Pred tem je sirska vojska, ki se je na območje vrnila v podporo Kurdom, prvič po letu 2012 prevzela nadzor v strateško pomembnem mestu Manbidž. Ruska televizija je danes predvajala posnetke ruskih in sirskih sil, ki prevzemajo položaje v Manbidžu in njegovi okolici, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Rusija je v torek sporočila, da enote ruske vojaške policije patruljirajo na območju po umiku koalicijskih sil pod vodstvom ZDA. Rusko obrambno ministrstvo pa je navedlo, da so sirske sile prevzele nadzor nad tisoč kvadratnih kilometrov velikim območjem na območju Manbidža. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen