Miodrag Kostić iz MK Group za malega Krisa doniral let v ZDA s svojim letalom

7

Danes so iz društva Palčica Pomagalčica sporočili, da bo mali Kris v sredini prihodnjega tedna le odpotoval v ZDA na zdravljenje, ki mu lahko reši življenje. Za njegovo pot bo poskrbel srbski poslovnež Miodrag Kostić iz MK Group, ki se ga je po besedah staršev, zgodba malega Krisa tako dotaknila, da je doniral let v ZDA s svojim letalom.

Mali Kris, za katerega je celotna Slovenija v le nekaj dneh zbrala potrebna sredstva, bo tako kmalu odpotoval v Los Angeles na kliniko UCLA, kjer bo potekalo njegovo zdravljenje. Iz društva so sporočili, da so že prejeli tudi račun klinike za zdravilo v višini 2,23 milijona dolarjev. Zdravilo, ki je zaenkrat dostopno le v ZDA, saj Slovenija njegove uporabe še ne dovoli, lahko z enim odmerkom odpravi Krisovo bolezen, spinalno mišično atrofijo tipa 1.

Št. komentarjev: 7
 1. hari pravi

  Bravo g. Kostić, lep primer kako bogati pomagajo pomoči potrebnim ljudem! Kapo dol!

 2. nace pravi

  Miodrag mi je vedno bolj drag! Šarec pa mi nikoli ni bil!

 3. urh pravi

  Lepa gesta, a zakaj slovenska vlada ni zagotovila svojega falcona???

 4. Špela pravi

  Naj se Kris čimprej zdrav vrne nazaj v Slovenijo. Poslanci pa naj čimprej sprejmejo zakon o redkih boleznih in njihovem zdravljenju!

 5. Muco pravi

  A to je iz rubrike, saj ni res, pa je …???

 6. Muco pravi

  … na prvi pogled pohvalno dejanje, vendar to ne spremeni dejstva, da postajamo vedno večja in zahojena balkanska “v u k o j e b i n a”…. žal…

 7. ingo pravi

  Žalostno je, da moramo za zdravljenje naših otrok zbirati denar slo državljani, v tujino pa jih vozijo tuji državljani. A smo kot država že res čisto zavozili?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen