Vlada sprejela sklep o zaključku sanacije Splošne bolnišnice Jesenice

0

Vlada je na današnji redni seji sprejela sklep o zaključku sanacije Splošne bolnišnice Jesenice, ki je bila uvedena decembra 2017. Sanacijski odbor je namreč ugotovil, da je bolnišnica s koncem lanskega leta izpolnila cilje in namene sanacije. Bolnišnica je lani poslovala s 183.000 evri presežka prihodkov nad odhodki in poravnavala vse obveznosti.

Kot so sporočili z ministrstva za zdravje, je sanacijska uprava Splošne bolnišnice Jesenice sanacijske ukrepe in aktivnosti izvajala v skladu s terminskim načrtom potrjenega sanacijskega programa. S tem je izpolnjevala svoje pristojnosti in naloge, opredeljene v zakonu o interventnih ukrepih za zagotovitev finančne stabilnosti javnih zdravstvenih zavodov.

Doseženi 183.000 evrov visok presežek prihodkov nad odhodkov je presegel vrednost načrtovanega presežka za leto 2018. Konec leta, na 31. december 2018, jeseniška bolnišnica tudi ni izkazovala zadolženosti. Na ta dan je imela poravnane vse obveznosti do dobaviteljev in tudi vse obveznosti iz naslova zadolžitev, tako do poslovnih bank kot tudi sistema enotnega zakladniškega računa države. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen