Insajder na RTV SLO Sašo Hribar o navodilih Šarca: “Marjan Šarec je na kratko povedal, kako bomo delali in da ga zakoni ne zanimajo.”

5

Intervju s satirikom in radijskem voditeljem Sašem Hribarjem minuli petek v reviji Stop je v javnosti precej odmeval, saj se je Hribar razgovoril tudi o stanju duha na naši nacionalni televiziji, ki je milo rečeno – katastrofalno! Hribar je dejal celo sledeče: “Žalostno je, da me je po 30 letih sram, da sem zaposlen na RTV!

Glede nacionalkinih novinarjev je Hribar denimo dejal: “Danes poskušajo teme minimalizirati, čim več povedati čim hiteje, poskušajo postaviti čim več vprašanj, novinar pa želi dokazati, da je dorasel sogovornik, da pozna tematiko in parira sogovorniku. A osnovnega – zgodbe – ni!” Z drugimi besedami: novinarji na TV SLO s svojim hitenjem in nedoslednostjo delajo slabe novinarske zgodbe, precejkrat tudi “fake news”.

Hribar je sesul tudi funkcijo generalnega direktorja RTV SLO: “Generalni direktor nima nobene pristojnosti, saj ga programski svet odstavlja in nastavlja. Ko pride novi direktor, se na naslednji seji že govori o tem, kdaj ga bomo odstavili. Generalni direktor ima tudi neprestani boj z nadzornim svetom, nadzorni svet se bori s programskim svetom, potem so tu še sindikati in svet delavcev. Generalni direktor je samo “pizdek” za nizko plačo…

“Generalni direktor je samo pizdek za nizko plačo.”

A jagoda na torti v intervjuju za revijo Stop je prišla šele na koncu intervjuja, ko je Hribar spregovoril o tem, kako zakoni na RTV SLO sploh ne veljajo in da to spodbuja oz. zapoveduje sam premier Marjan Šarec!?

“Marjan Šarec je na kratko povedal, kako bomo delali in da ga zakoni ne zanimajo. Mi smo tisti, ki moramo izvajati zakone, njemu pa raste podpora.”

Sprememba zakona ni potrebna. Če delamo po zakonih, lahko zapremo radio in televizijo za vedno, zato moramo delati po občutku. Marjan Šarec je na kratko povedal, kako bomo delali in da ga zakoni ne zanimajo. Mi smo tisti, ki moramo izvajati zakone, njemu pa raste podpora,” je razkril Hribar.

PREBERITE ŠE TOKaj je Milan Kučan alias “beloglavi jastreb” delal na RTV SLO? Morda je za kakšno oddajo spet širil svojo “resnico”, kako je on zaslužen za slovensko osamosvojitev!?

Šarčeva izjava je naravnost škandalozna, saj bi ravno premier moral biti eden izmed prvih v državi, ki upoštevajo zakone, še zlasti na področju medijske zakonodaje, kamor spada tudi Zakon o Radioteleviziji Slovenija. Samo mislimo si lahko, kaj pomeni nova Šarčeva napoved in ali gre v smeri, da bo čez prenovljeno medijsko zakonodajo želel natakniti nagobčnik “neposlušnim” medijem, nacionalka in vsi drugi MSM pa bodo lahko delali mimo zakona in zgolj po njegovih navodilih?!?

Št. komentarjev: 5
 1. Beno pravi

  S kom se družiš takšen si. Šarec je kopija murgelskega diktatorja, zato tudi taka navodila potrčkalu hribarju.

 2. raft pravi

  Tudi Hribar je svoj čas zaplaval v kučanove vode. Ko mami denar je človek na preizkušnji. Upam in želim temu človeku, da končno opravi svoje poslanstvo spodobno in v dobro nas Slovencev. Seveda pa ta čas obstoji tudi stran, ki je prosrbska. Tretje ni.

 3. raft pravi

  Predsednik vlade o razmerah na južni meji: Ljudje si zaslužijo, da se jih jemlje resno
  ——————–
  Je dejal ščetinar, ki mu rastejo dlake v vse smeri.

 4. bruh pravi

  smrdeči post-komunistični jugobalkanski levićarski mafijski nestrpni rdeči pra sci in svi nje na kupu smrdečega dr eka…. kučanov enoumni enopartijski slovenistan…..ajd…nič novega…..smrdeči slovenistanec ni bil nikoli demokratićen, ne strpen, ne pluralen…enoumje, čredništvo in sistemska mafijskost…..in legalan kraja eu denarja….to je to, vse ostalo je sprenevedanje…ajd…

 5. Marjan pravi

  Rdečkarji nam na veliko rušijo demokracijo!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen