Za sofinanciranje programov varovanja in krepitve zdravja na voljo devet milijonov evrov

0

Ministrstvo za zdravje je v petek v Uradnem listu RS objavilo javni razpis za sofinanciranje programov varovanja in krepitve zdravja do leta 2022 na področjih preprečevanja rabe dovoljenih in prepovedanih drog ter nekemičnih zasvojenosti, kroničnih nenalezljivih bolezni in krepitve duševnega zdravja. Skupaj je na voljo devet milijonov evrov.

Kot piše v petkovem uradnem listu, je namen javnega razpisa sofinanciranje programov varovanja in krepitve zdravja za obdobje od novembra leta 2019 do novembra leta 2022, s ciljem preprečevanja rabe dovoljenih in prepovedanih drog ter nekemičnih zasvojenosti, kroničnih nenalezljivih bolezni in krepitve duševnega zdravja.

Na razpis se lahko prijavijo neprofitni javni zavodi in nevladne organizacije s sedežem v Sloveniji. Sredstva za sofinanciranje programov znašajo skupaj devet milijonov evrov oziroma po tri milijone evrov za leta 2020, 2021 in 2022. Prijavitelji morajo vloge z vso potrebno dokumentacijo oddati do 26. julija do 12. ure.

Odpiranje prejetih vlog se bo začelo tri dni kasneje, 29. julija, in ne bo javno. Vlagatelji bodo o izboru programov obveščeni najkasneje v 60 dneh od dneva zadnje prejete popolne vloge, še piše v uradnem listu. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen