Vladni lakotniki iz Cerarjeve vlade: Smerkoljeva in Lakota na samo enem službenem potovanju zagonila več kot 9000 evrov!?

3

Nekdanja ministrica za kohezijo Alenka Smerkolj in vodja njenega kabineta Igor Lakota sta med službenim potovanjem v New York po poročanju POP TV zapravila več kot 9000 evrov. 5000 evrov je šlo za hotel, 900 evrov za eno od večerij, za prenosni računalnik pa 1300 evrov.

Smerkoljeva se je julija 2016 v New Yorku udeležila foruma OZN, z njo pa je šel tudi Lakota. Z računa za službeno kartico, ki so ga pridobili na POP TV, izhaja, da sta za hotel Fifty porabila skoraj 5000 evrov, strošek večerij je presegel 1200 evrov, poleg tega pa sta se vozila tudi z Uberjem in kupovala prek spleta. Lakota si je med drugim kupil službeni prenosni računalnik in si ga naročil v hotel.

Kljub temu se po poročanju televizije obema obetata tudi novi službi, in to kljub temu da policija zaradi informacijskega programa e-MA javnih naročil na službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko še vedno vodi predkazenski postopek glede plače Lakote. Dodatke in izplačila za stalno pripravljenost, s katerimi si je zviševal plačo, je pod drobnogled vzel tudi inšpektorat.

Lakota bo po navedbah POP TV postal gospodarski ataše na slovenskem veleposlaništvu v Budimpešti. V tujino gre tudi Smerkoljeva, saj je bila kot najboljša kandidatka potrjena za generalno sekretarko Alpske konvencije s sedežem v Innsbrucku. (sta)

Št. komentarjev: 3
 1. raft pravi

  Domača goveja juha po receptu Alme Rekić
  ———————————-
  Pusti baba zmešana govejo juho tako kot je in delaj raje baklave.

 2. Vanč pravi

  Zakaj pa ne, če se lahko in če sistem to dopušča… Slovenclji pa se tako ne bodo oglasili, pa če tudi bodo kmalu lubje in travo žrli medtem ko se oblastniki mastijo…

 3. bruh pravi

  hinavski ogabni sistemsko mafijski kućanovi privilegirani smrdeči slovenski divje nestrpni levičarji…ajd…nič novega..

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen