V hudi prometni nesreči na štajerski avtocesti pri izvozu Domžale umrla ena oseba, pet je poškodovanih

0

V prometni nesreči na štajerski avtocesti pri izvozu Domžale v smeri Ljubljane je umrla ena oseba, pet poškodovanih so odpeljali v UKC Ljubljana. V nesreči so bila udeležena tri kombinirana vozila, avtocesta pa je bila zaradi nesreče med Krtino in Domžalami zaprta do 11.30, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

Po podatkih policije je 54-letni slovenski državljan, voznik vozila Renault Master, vozil po prehitevalnem pasu iz smeri Maribora proti Ljubljani in pred izvozom za Domžale zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v zadnji del kombija Opel Vivaro, ki je kot zadnje stal v koloni. Trčenje je bilo tako silovito, da je slednjega odbilo v odbojno ograjo in v avtomobil Citroen Berlingo, ki je stal pred njim. Pri tem se je kombi tudi prevrnil.

V kombiju je bilo šest oseb, dve državljanki Slovenije in štirje državljani Velike Britanije. Ena od potnic, 52-letna državljanka Velike Britanije je v trčenju dobila tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrla. Štiri osebe so dobile lahke poškodbe, ena oseba pa je hudo poškodovana.

Kot je v izjavi za javnost dejal policijski inšpektor Refik Hodžić z ljubljanske policijske uprave, nihče od v nesreči udeleženih voznikov v krvi ni imel alkohola.

“Po zbranih obvestilih so ugotovili, da je bila pred Krtino postavljena tabla, ki je označevala zgoščen promet oz. zastoj v dolžini 12 kilometrov,” je dejal. Po njegovih besedah bodo po koncu zbiranja obvestil zoper voznika kombija podali kazensko ovadbo. Kraj nesreče sta si ogledala tudi preiskovalna sodnica in državni tožilec. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen