Trume migrantov se vedno bolj valijo proti Sloveniji: pri Trstu v bližini slovenske meje so danes zaustavili kar stotnijo migrantov!

11

V kraju San Dorlingo della Valle pri Trstu v bližini meje s Slovenijo so danes zaustavili približno sto migrantov, ki so jih odpeljali na policijsko postajo na identifikacijo. Večina migrantov naj bi bila iz Pakistana, poročanje lokalnih medijev povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

Migranti so bili na poti v manjših skupinah. Domnevajo, da so jih v Italijo prek Slovenije z avtomobili pripeljali tihotapci ljudi.

Italija in Slovenija v boju proti nezakonitim migracijam načrtujeta vzpostavitev skupnih policijskih patrulj. Načrtujeta tudi skupen program za vrnitev nezakonitih migrantov v njihovo domovino, navedbe italijanskega ministrstva v Rimu povzema APA.

V prvih petih mesecih letošnjega leta več kot 4300 nezakonitih prehodov meje

Policija še vedno zaznava trend strmega naraščanja nezakonitih prehodov državne meje. Medtem ko so v prvih petih mesecih lani obravnavali 2590 nezakonitih prehodov, so jih v enakem obdobju letos že 4313, kar pomeni 66,5-odstotno povečanje. Najpogosteje so policisti obravnavali državljane Pakistana, Alžirije in Maroka, kaže poročilo policije.

Največ nezakonitih prehodov so obravnavali policisti na območju koprske in novomeške policijske uprave (PU), obe po približno tretjino. Z nekoliko manjšim deležem sledi PU Ljubljana. V zimskih mesecih so policisti obravnavali povprečno nekaj več kot 300 nezakonitih prehodov meje mesečno, ko pa se je vreme izboljšalo, se je število povzpelo na več kot 1000 na mesec.

Do konca maja je namero vložitve prošnje za mednarodno zaščito izrazilo 1657 nezakonitih migrantov, med njimi največ državljanov Alžirije. Število se je v primerjavi z enakim obdobjem lani zmanjšalo za skoraj 19 odstotkov.

Na policiji ugotavljajo, da migranti, ki izrazijo namero podaje prošnje za mednarodno zaščito, po nastanitvi v azilnih kapacitetah pogosto nadaljujejo pot v svoje dejanske ciljne države. Med njimi je opazno največ državljanov Alžirije in Maroka.

V notranjosti države oziroma pri izstopu na zunanji meji so policisti ugotovili 314 kršitev. Šlo je za primere, ko so tujci na notranjih mejah v Slovenijo vstopili brez ustreznih potnih listin ali brez potrebnih dovoljenj. Število se od lanskega enakega obdobja ni spremenilo.

Zaradi neizpolnjevanja pogojev za vstop v Slovenijo oziroma druge države članice EU so na na mejnih prehodih zavrnili 1890 državljanov tretjih držav, večinona meji s Hrvaško. Število zavrnjenih se je povečalo za 8,3 odstotka. Med zavrnjenimi prevladujejo državljani balkanskih držav. Izjema so državljani Afganistana, predvsem zaradi primerov izmikanja mejni kontroli s skrivanjem v prevoznih sredstvih.

Opazno se je povečalo število obravnavanih tujcev zaradi nedovoljenega prebivanja na območju Slovenije ali drugih držav članic EU. V prvih petih mesecih so jih policisti obravnavali 2377, kar je za 36,9 odstotka več kot v enakem obdobju lani.

Pri nedovoljenem prebivanju gre predvsem za prekoračitve dovoljenega časa prebivanja, kar je po ugotovitvah policije značilno predvsem za državljane držav v zahodni balkanski regiji. Opazno je tudi število državljanov Moldavije, kar je posledica vizumske liberalizacije zanje, še ugotavljajo na policiji.

Slovenski policisti so na podlagi mednarodnih sporazumov tujim varnostnim organom vrnili 2837 tujcev (lani 428), od tega največ na meji s Hrvaško. Na tej meji je bilo največ vrnjenih državljanov Pakistana. Tuji varnostni organi pa so v Slovenijo vrnili 263 oseb, med katerimi je bilo 21 slovenskih državljanov.

Po podatkih urada za oskrbo in integracijo migrantov 66 tujcev v azilnem domu in njegovi logaški izpostavi čaka na podajo prošnje za mednarodno zaščito. Na današnji dan je v Sloveniji nastanjenih 314 prosilcev za mednarodno zaščito. Mednarodno zaščito ima priznano 678 oseb, od teh jih največ (516) živi v zasebnih nastanitvah.

Št. komentarjev: 11
 1. jožek pravi

  Urgentno pošljite tja Grimsa!

 2. marko pravi

  Črnuhi nas bodo zasipali in to že zelo kmalu. Evropa bo samo v času ene generacije povsem spremenjena. Počakajte na leto 2030!

 3. bruh pravi

  lev olib era lna USA demokratićna agenda pač deluje…..določeni EUppe deli to izdajalsko podpirajo–škoda

  ampak kaj jih k u ra c briga kaj bo čez 20 let……macron, merklova, garcia&co…….nimajo niti enega otroka….ajd…

 4. bruh pravi

  demokrati v USA in levičarji na zahodu vedo, ,da so daleč najbolj mafijsko zvesti in oporanoglavi volivci negroidi in uvoženi muslići-..ajd…

 5. raft pravi

  Infiltracija brez trojanskega konja. Nekateri bodo to prepoznali, ko ga bodo klali tam nekje na Prešernovem trgu.

 6. Milč pravi

  Ja , kako, a ni Cmerar ponudil varovanje Italijanske meje, za našo itak vemo da je propustna kot švicarski sir, za italijansko pa to ne bi smelo biti, saj jo pomagajo varovati naši policaji.

 7. raft pravi

  Jožek pravi Pred 18 ur
  Urgentno pošljite tja Grimsa
  ————————
  Jožek, ali imaš dovoljen vikend izhod, ali si jo stisnil?

 8. Rokovnjac pravi

  Tole je pa vse skup mal prfuknjeno,SLO policaji bi morali nagnat begunsko rajo tja,kamor hocejo,k makaronarjem v Italijo in bi SLO malo lazje zadihala!

 9. Rokovnjac pravi

  ampak kaj jih k u ra c briga kaj bo čez 20 let……macron, merklova, garcia&co…….nimajo niti enega otroka….ajd…

  Ampak spolno obcujejo pa vsako noc po trikrat,sem slisou,da je makronova vroca ko ravnokar oizbruhli vulkan!

 10. bruh pravi

  roki, danes soros se poslužuje kar dnevnika , da ti pove kaj in kako se bo “čistilo” in “morilo” po EUropi…ajd…

 11. Narim pravi

  Grims je DDT za migrante.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen