Tragično: 54-letnik z mopedom izven naselja Lasigovci trčil v drevo

0

V soboto ob 20.40 se je izven naselja Lasigovci, v občini Dornava, zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 54-letni voznik mopeda, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

54-letnik je vozil po lokalni cesti iz smeri naselja Prerad proti naselju Brezovci. V blagem levem ovinku, ki poteka po klancu navzdol, je zapeljal desno z vozišča in trčil v drevo. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 91 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 14 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, tri pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 131 kršitev javnega reda in miru ter 87 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 98-krat posredovali na javnih krajih in 33-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so šest kršiteljev. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli 10 vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 39 tatvin, 16 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, pet kaznivih dejanj nasilja v družini, pet povzročitev telesne poškodbe, tri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, tri grožnje ter po eno kaznivo dejanje ropa in ponarejanja listin. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja šestim osebam. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen