Smrt planinca pod Malim Triglavom: brez derez in cepina mu je zdrsnilo na snegu in je padel v Snežno konto

0

Pod Malim Triglavom se je dopoldne med vzponom smrtno ponesrečil planinec. Zdrsnil je na snegu in z gore padel v Snežno konto. Hodil je s še dvema planincema. Posredovala je ekipa za helikoptersko reševanje z Brnika, ki je vse tri prepeljala v dolino. Okoliščine kažejo na nesrečo, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Identiteto ponesrečenca še ugotavljajo. Kot so pojasnili na policiji je hodil s še dvema planincema, ki sta bila nepoškodovana in neopremljena – brez derez in cepinov.

Policisti so ob ogledu kraja nesreče ugotovili, da so razmere nevarne. Sneg pod Kredarico se udira preko kolen, vrh je leden in zelo nevaren tudi za izkušene planince, pihal pa je še veter, ki je močno oteževal reševanje. To je realna situacija na gori, so opozorili.

Vzpon na Triglav odsvetujejo. Prav tako so razmere (lahko) nevarne povsod, kjer je še sneg. Ne izpostavljajte se tveganjem in s svoji izletniškimi ambicijami ne kličite nesreče. Sezona je še dolga, še bo čas za visokogorje. Take razmere so zelo nevarne tudi za reševalce, so še opozorili v sporočilu. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen