Slovenski boksar Aljaž Venko na Evropskih igrah 2019 izgubil že prvi dvoboj

0

Na evropskem prvenstvu v boksu, ki v okviru evropskih iger poteka v Minsku, je nastopil prvi od treh slovenskih predstavnikov. Aljaž Venko, varovanec Dejana Zavca, je po sodniški odločitvi z 0:5 izgubil dvoboj prvega kroga kategorije do 75 kilogramov proti Fincu Muhamadu Abdilrasoonu.

Slovenec je poskušal z napadalnim pristopom, ki je tudi njegov zaščitni znak, streti tekmeca, a se je ta dobro branil in bil učinkovit v protinapadih.

“Poskušal sem z udarci v prsi, ti so proti levičarju ponavadi bolj učinkoviti kot udarci v glavo. A nisem bil dovolj dober, nisem bil dovolj razpoložen. Mislim, da je bil dvoboj izenačen, je pa njegova zmaga čista, zaslužena. Nisem preveč razočaran, še bodo priložnosti. Najbolj mi je žal, da se v drugem krogu ne bom mogel meriti z najboljšim v kategoriji, Ukrajincem Oleksandrom Hižniakom,” je dejal 26-letni Konjičan, ki ga letos čaka še svetovno prvenstvo, to bo septembra v Jekaterinburgu.

Venko ima sicer že dvoboja med profesionalci, ker pa po novem tudi poklicni boksarji lahko nastopajo na največjih tekmovanjih, se teh ne namerava odreči: “Eden od mojih glavnih ciljev so še vedno olimpijske igre. Na srečo se tu norme še niso pridobivale.”

V soboto bosta imela prvi dvoboj še preostala slovenska boksarja. Tadej Černoga bo tekmoval v kategoriji do 60 kilogramov, Denis Lazar pa v kategoriji do 81 kilogramov.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen