Slovenska pravna država še enkrat pogrnila na celi črti: za 58-letnega Andreja H. ni odrejenega niti pripora, še več – sedaj lahko v UKC Maribor spet obiskuje skoraj na smrt pretepeno sodnico Danielo Ružič!?

0

Zunajobravnavni senat slovenjgraškega okrožnega sodišča je potrdil, da je bil sklep, s katerim je preiskovalna sodnica razveljavila ukrep prepovedi približevanja v primeru napada na sodnico Okrožnega sodišča v Mariboru, 48-letno Danielo Ružič, pravilen. Razveljavitev prepovedi, na katero se je pritožila policija, je tako pravnomočna, so sporočili z omenjenega sodišča.

Kot so sporočili, je zunajobravnavni senat po natančni presoji predloženih dokazov, ki so se v času odločanja preiskovalne sodnice nahajali v spisu, ugotovil, da je sodnica pravilno presodila, da ni izkazan utemeljen sum, da je kršitelj storil očitano kaznivo dejanje, kar pa je zakonski pogoj za odreditev ukrepa prepovedi približevanja. “Zunajobravnavni senat je ob obravnavi pritožbe ugotovil, da do zdaj zbrani podatki in tudi k pritožbi priložena kazenska ovadba ne omogočajo zaključka o obstoju utemeljenega suma, da je kršitelj storil kaznivo dejanje, kot je zatrjevano v ukrepu o prepovedi približevanja,” so zapisali.

Kaj to pomeni v praksi? Osumljeni umora 58-letni Andrej H. bo smel svojo partnerko, s katero se ločuje (!) znova obiskovati v UKC Maribor, kjer je še zmeraj na zdravljenju po prizadejanih hudih telesnih poškodbah. Med zverinskim napadom je mariborska sodnica utrpela več zlomov obraznih kosti, rok in hude poškodbe glave. V bolniški sobi jo sicer vseskozi varujejo policisti.

Spomnimo: 16. junija okoli 0.30 je bila mariborska sodnica hudo pretepena (kriminalisti še vedno niso našli predmeta), po daljšem lovljenju pa so kriminalisti za poskus umora utemeljeno osumili ravno Andreja H, ker je nesrečnica nekaj dni pred dogodkom napovedala partnerju, da se bo dokončno odselila in da bo tudi zahtevala finančna sredstva iz skupnega razmerja.

Zbrano dokazno gradivo mariborskih kriminalistov pa je očitno tako luknjasto, da osumljeni Andrej H. ne rabiti biti niti v priporu, v bistvu lahko celo obiskuje celo svojo žrtev!? Slovenska pravna država je očitno še enkrat pogrnila na celi črti…

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen