Šarcu poslanska vprašanja tudi glede bančne kriminalitete, ministrici Bratuškovi med drugim vprašanja o usodi mariborskega letališča

0

S poslanskimi vprašanji vladi se bo danes začela junijska seja DZ. Premier Marjan Šarec bo odgovarjal na vprašanja glede prenosa primernih stanovanj in zemljišč z DUTB na stanovanjski sklad, v zvezi z bančno kriminaliteto, financiranjem drugega tira, ustavitvijo projekta HE Mokrice ter obravnavo staršev in otrok, vključenih v zasebne osnovne šole.

V zvezi s prenosom primernih stanovanj in zemljišč bo Šarca spraševal poslanec Levice Luka Mesec. Levica je v DZ vložila predlog novele zakona o ukrepih za krepitev stabilnosti bank, s katero želijo zagotoviti neodplačen prenos stanovanj in stavbnih zemljišč z DUTB na Stanovanjski sklad RS. Sklep vlade, da DUTB najbolj primerne nepremičnine v svoji lasti prenese na sklad odplačno, je po mnenju Levice nezakonit.

Poslanec SDS Anže Logar bo premierju zastavil vprašaje glede pregona bančnega kriminala, medtem ko ga bo vodja poslanske skupine SMC Igor Zorčič povprašal glede financiranja izgradnje drugega tira Divača-Koper.

Poslanec NSi Blaž Pavlin na Šarca naslavlja vprašanje v zvezi z diskriminacijo staršev in otrok v zasebnih osnovnih šolah. DZ bo v sredo obravnaval predlog novele zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, s katero naj bi uresničili odločbo ustavnega sodišča glede financiranja zasebnih osnovnih šol. Pričakovati je ostro razpravo, saj so mnenja strank tudi ob ocenah o neustavnosti različna.

Glede zaustavitve projekta Hidroelektrarne (HE) Mokrice bo premier odgovarjal na vprašanje poslanca SNS Dušana Šiška.

Za premierjem bodo na vprašanja, od katerih se nekatera nanašajo na aktualne vroče teme, odgovarjali še drugi člani vlade. Minister za finance Andrej Bertoncelj bo tako med drugim pojasnjeval glede prodaje Abanke, minister za zdravje Aleš Šabeder pa tudi glede stanja v bolnišnicah in v zvezi s podatki o čakalnih dobah. Infrastrukturna ministrica pa bo povprašana o usodi mariborskega letališča.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen