Popoln preobrat v zadevi “presstitutke”: Višje sodišče v Celju prvostopenjsko “kunčevo” sodbo razveljavilo, saj je šlo za absolutno kršitev kazenskega postopka!

12

Spomnimo: Na celjskem višjem sodišču je bila v začetku junija javna obravnava pritožbe prvaka SDS Janeza Janše, ki ga je Okrožno sodišče v Celju zaradi “razžalitve” novinark TVS Mojce Pašek Šetinc in Eugenije Carl obsodilo na tri mesece pogojne zaporne kazni. Janšev zagovornik je menil, da bi morala biti sodba oprostilna, pooblaščenec novinark pa je predlagal zavrnitev pritožbe.

Višje sodišče v Celju pa je sedaj prvostopenjsko sodbo razveljavilo, saj je “po oceni pritožbenega sodišča izpodbijana sodba obremenjena z absolutno bistveno kršitvijo določb kazenskega postopka“.

Celjsko okrožno sodišče je namreč Janšo novembra lani zaradi “razžalitve” novinark Televizije Slovenija (TVS) Mojce Šetinc Pašek in Eugenije Carl nepravnomočno obsodilo na tri mesece enotne pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo enega leta. Plačati bi moral tudi stroške sodnega postopka v zvezi z “žaljivim” tvitom na račun novinark.

In kaj je ob izreku sodbe takrat klobasala predsednica sodnega senata Barbara Žumer-Kunc? Da je bila vsebina Janševega tvita “objektivno žaljiva, da je šlo za osebno diskreditacijo omenjenih novinark, da takšen način izražanja ne pritiče človeku, ki opravlja visoko politično funkcijo” in podobne nebuloze.

No, odvetnik Franci Matoz je spet ponovil, da je bil Janšev zapis na Twitterju namenjen le vrednostni oceni dveh uslužbenk javne televizije oziroma kritiki njunega dela. Janša je namreč v tvitu marca leta 2016 zapisal, da na “neki Facebook strani javne hiše ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C. in Mojce P. Š.”.

Seveda Janez Janša s tvitom nikoli ni mislil na spolno, ampak na medijsko prostitucijo, ki pa je v naši državi – resnici na ljubo – res na svojem velikem pohodu.

Sodba Višjega sodišča v Celju v celoti – Sodba 28.6.2019.

Št. komentarjev: 12
 1. nace pravi

  Plačanki sta spet dobili po lažnivem gobcu 🙂

 2. raft pravi

  Pa kaj vi zarukani rdečkoti mislite, da je kur-ba samo ženska, ki da fu-kati za denar? Novinarke, ki pišejo za dominantne časopise zavedajoč se, da so pohodile resnico in ubrale včasih tudi protislovensko pot so ku-rbe in par excelenc, pra-sice.

 3. bruh pravi

  vsi vemo, da so navadne nestrpne, hinavske, lažnive smrdeče kučanove post-komunajzerske stare ku.rbe…….zato so jih tja mafijsko a legalno nastavil kućanov rdeči klan….ajd…vsi vemo, da so rdeče presstitutke, da zaren pljuvanja po drugače mislečih in oblizovanja starih udbovskih in novih smrdečih mafijskih pra scev in svi nj, drugega ne znajo, nikoli niso znale in nikoli ne bodo znale…ajd..tudi naši jugolevićarji vedo, da je tako….ajd

 4. Gorazd pravi

  Očitno je, da so sodniki na 1. stopnjah povsem nekompetentni in nesposobni! Najmanj 5-letno poskusno dobo je potrebno uvesti za nove sodnike, saj očitno ne znajo soditi po zakonu!

 5. raft pravi

  Šarec v Rimu na obisku pri papežu Frančišku. Je slišal tudi kakšno lekcijo o spoštovanju ustave?
  ————————
  Šest cvekov v poklicni šoli. Tudi papež ti pameti in spomina ne bo dal.

 6. Re gornjim pravi

  Kaj je rumeni fanatiki, če je kdo dobil po kljunu, ste to vi, zato zdaj pljuvate in udrihate na vse strani, na čelu z uredništvom tega trobila, ki se mu reče politi kis. Torej vse za vašega plešastega firerja s čimbolj svinj. skimi komentarji

 7. raft pravi

  Repetaš, kaj vi zarukani rdečkoti mislite, da je kur-ba samo ženska, ki da fu-kati za denar? Novinarke, ki pišejo za dominantne časopise zavedajoč se, da so pohodile resnico in ubrale včasih tudi protislovensko pot so ku-rbe in par excelenc, pra-sice
  Kar pa se tiče frizure predvidevam, da jo imaš kot grmičarji, ki imajo lase tudi tam, kjer bi moralo biti čelo ( pr. Anderlič )

 8. albin pravi

  Pravilna odločitev višjega sodišča, temu kuncu pa sodniško licenco takoj vzeti!

  1. Re gornjemu pravi

   To trdiš ti,ki se na to spoznaš kot krava na orglice?

 9. Narim pravi

  Se Raft spozna na kur.be kot kšn zapit zvodnik.

 10. raft pravi

  Narim pravi Pred 15 ur
  Se Raft spozna na kur.be kot kšn zapit zvodnik
  —————–
  Narimče, vsakega po malo mora biti.

 11. bruh pravi

  spomnite se, levičar je vedno nestrpni smrdeći pra sec, levičarka pa vedno ogabna in lažniva smrdeća svi nja….ajd…oba pa povezuje sistemsko mafjska drža, ideološko enoumnje in zverinsko sovraštvo do drugače mislečih…ajd..

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen