Na Krasu bo spet lepo dišalo: začenja se tradicionalni Festival sivke

0

V Ivanjem Gradu pri Komnu bo dopoldne svoja vrata odprl že tradicionalni Festival sivke. Danes in v nedeljo se bo v okviru festivala zvrstilo več delavnic in predavanj, vezanih na to pomembno dišavnico.

Obiskovalci festivala se bodo lahko v dveh dneh preizkusili v ročni žetvi sivke s srpi ali škarjami ter pri pletenju venčkov in šopkov, so zapisali organizatorji, družba Ekotera.

Seznanili se bodo lahko z različnimi načini predelave sivke ter se udeležili številnih delavnic, na primer za izdelavo mila, naravnih čistil in balzamov. Festival bodo po obljubah organizatorjev obogatila tudi zanimiva predavanja in projekcije dokumentarnih filmov.

Različni javni zavodi in kulturne ustanove so sicer prireditve na Krasu razporedili čez vse poletje. S Festivalom sivke bodo sklenili junij, začetek julija pa pomeni tudi začetek poletnih aktivnosti JULIjZUNI s kulturnimi, ustvarjalnimi in športnimi aktivnostmi za najmlajše. Dogajanje v Sežani bo dopolnilo gostovanje uličnega gledališča Ana Desetnica, Kosovelov dom Sežana in Muzej slovenskih filmskih igralcev v Divači pa bosta vse od začetka julija poskrbela za Poletni kino na Krasu. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen