Med proslavo naslova prvakov lige NBA v Torontu izbruhnilo streljanje

0

Proslavo prvega naslova prvaka lige NBA v zgodovini Kanade so v ponedeljek v Torontu skazili streli, ki so ranili štiri ljudi. Množica več tisoč ljudi se je nato pognala v stampedo in pravi čudež je, da ni bilo še več poškodovanih. Policija je aretirala tri osebe, zaplenila dve pištoli, preiskava pa se nadaljuje.

V središču Toronta se je v ponedeljek zbralo 1,6 milijona ljudi, ki so praznovali s košarkarji. Župan John Tory je razglasil dan “Mi Sever”, kar je tudi geslo ekipe Toronto Raptors, ki je v finalu lige NBA ugnala Golden State iz San Francisca.

To je prvi naslov kanadske ekipe v enem od velikih ameriških športov odkar so Blue Jays leta 1993 osvojili naslov prvaka lige v baseballu.

Toronto ima 2,9 milijona prebivalcev, polovica pa je bila v ponedeljek na ulicah, kjer je potekala parada, na njenem koncu pa govori znanih in slavnih.

Streli so odjeknili, ko je bil s košarkarji na odru le ulico stran tudi premier Justin Trudeau, ki je kmalu po incidentu tvitnil zahvalo policiji za hitro uspešno posredovanje, ranjenim pa zaželel hitro okrevanje.

Potem, ko so odjeknili streli, je nastala panika in ljudje so se zagnali v stampedo, bežali drug čez drugega in se skušali prebiti na varno. Priče pravijo, da je moški ustrelil žensko in pobegnil, kaj več pa bo znano po preiskavi.

Toronto velja za varno mesto, zanesljivo precej bolj varno kot so velika mesta južnih sosedov, kjer strelsko nasilje odmeva praktično vsak dan. Motiv za nasilje uvodoma ni bil znan. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen