Kaj bo pokazala hišna preiskava na domu sodnice Daniele Ružič; je med osumljenimi tudi partner hudo poškodovane Ružičeve?

8

Kriminalisti v zvezi s preiskavo poskusa umora sodnice mariborskega okrožnega sodišča Daniele Ružič opravljajo hišno preiskavo na domu sodnice, sta poročala Kanal A in Pop TV. Kakšne sume imajo zaenkrat, ni znano, so pa s policije že potrdili, da pri preiskavi ne izključujejo možnosti, da bi bil napad lahko povezan z zasebnim življenjem sodnice.

Kriminalisti že približno dve uri preiskujejo tako notranjost hiše, kot tudi njeno okolico in osebno vozilo, ki je parkirano pred hišo, je poročala Pop TV. Gre za hišo, v kateri živita sodnica mariborskega okrožnega sodišča Ružičeva in njen partner.

Po neuradnih podatkih Pop TV naj bi celotno zadevo usmerjalo slovenjgraško sodišče. S policije so po poročanju Pop TV sporočili le, da preiskovalna dejanja potekajo v okviru intenzivne preiskave. So pa že potrdili, da pri preiskavi ne izključujejo možnosti, da bi bil napad na sodnico lahko povezan z njenim zasebnim življenjem. Če je med osumljenimi tudi partner Ružičeve, zaenkrat še ni jasno. Po neuradnih informacijah iz mariborskega konca, pa naj bi kriminalisti partnerja sodnice tudi pridržali.

Ružičevo so neznanci v nedeljo malo po polnoči napadli pred njeno hišo v Pekrah in jo hudo poškodovali. Napadli naj bi jo s predmetom, s katerim, pa policisti zaradi interesa preiskave doslej še niso povedali. Neuradno naj bi šlo za kij.

Nasilni napad je enotno obsodil vrh slovenske politike, ključni akterji v pravosodju in varuh človekovih pravic. Mnogi so napad označili oziroma razumeli kot napad na pravno državo in celoten pravosodni sistem.

Policija še naprej naproša vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije v zvezi z dogodkom, da naj jim jih sporočijo preko telefonske številke policije 113 ali številke 080 1200, ki je namenjena anonimnim prijavam. (sta/ured)

Št. komentarjev: 8
 1. Fonaza pravi

  Res sramota, da tako pretepeš žensko: to lahko naredi samo psihopat ali pa slabič!

 2. raft pravi

  Misija nemogoče: ljubljanskemu odvetniku Marku Sladojeviću je uspelo poenotiti srbsko skupnost v Sloveniji v eno organizacijo, ki si bo med drugim prizadevala tudi za boljšo podobo Srbov v slovenski javnosti
  ——————-
  In kaj je narobe z društvi, ki so bila do sedaj samostojna? Bo tako lažje molzti Slovenijo a ne? Sicer je pa splošno znano, da večje število Srbov na kupu pomeni 100% piz-darijo. Njihov večni moto je: tam kjer je pokopan srbin je Srbija.

 3. EGO pravi

  Ne glede na motiv je takšen sadističen napad na nemočno žensko skrajna oblika kriminalnega dejanja, vredna najhujše obsodbe !?

 4. bruh pravi

  KUćANOVI SMREČI NESTRPNI, NASILNI, ZLOČINSKI RDEČI PrA SCI IN SvI NJE..ajd….nič novega…

 5. MEFISTO pravi

  Ženske vedno tepe bodisi predolg jezik, bodisi prepozen ali prezgodnji prihod od ljubimca.

 6. andrej pravi

  Verjetno je res šlo za zasebne zadeve, katera normalna ženska pa hodi ob enih zjutraj domov???

 7. Narim pravi

  Andrej pravi Pred 2 minuti

  katera normalna ženska pa hodi ob enih zjutraj domov???
  ——-
  Neb vedu.
  Rafta vprašajte, on fse ve.

 8. raft pravi

  katera normalna ženska pa hodi ob enih zjutraj domov???
  ——-
  Neb vedu.
  Rafta vprašajte, on fse ve
  —————————-
  Če ni polna semenčic in ob tej uri hodi naokoli ni kur-ba in je lahko samo en razlog Narimče. Vodi jo luna, torej je mesečna.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen