Izola za uvod v turistično sezono vabi na praznik oljk, vina in rib

0

Ob vstopu v poletno turistično sezono Izola danes in v soboto vabi na tradicionalen praznik oljk, vina in rib, ki se mu letos pridružuje še festival zlate oljčne vejice. V izolskem mestnem jedru se bodo predstavili lokalni pridelovalci oljčnega olja ter domačih vrst vin.

Na stojnicah bodo obiskovalci lahko poizkusili in kupili domače vino, oljčno olje, vložene oljke in druge kulinarične posebnosti slovenske Istre. Poleg osnovne ponudbe bodo na voljo še različne jedi iz rib, kot so brodet, sardele v marinadi, jedi iz morskih sadežev, lignji, pripravljeni na različne načine, in domače testenine z morskimi sadeži ter druge dobrote iz regije, napovedujejo na izolski občini.

Dvodnevno prireditev bodo spremljali tudi manjši koncerti na različnih prizoriščih mestnega jedra. Med drugimi bodo nastopili Klapa Capris, Vruja, Žiga Rustja, Kompanija Izolana in drugi.

Vrhunec sobotnega dogajanja bo razglasitev Županovega olja in vina, sicer pa se obeta tudi pester izbor spremljevalnih prireditev, od tekmovanja Oljka, ali te poznam do strokovnega posveta o zakonu o kmetijskih zemljiščih v povezavi z oljkarstvom ter podelitve priznanj nagrajencem Festivala zlate oljčne vejice. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen