SMC se spet smeši: nadomestni poslanec Gregor Židan vložil pol milijona evrov v ilegalno športno stavnico, sedaj bi rad urejal področje športnih stav!?

7

Ob potrditvi mandatov nadomestnim poslancem je v javnosti zaokrožil očitek enemu izmed njih, Gregorju Židanu iz SMC, da je bil pred leti vpleten v afero ilegalnih športnih stav. Kot je pojasnil v izjavi za medije, je na sojenju nastopal le kot priča, s čimer je bil postopek zanj končan. Zatrdil je, da ni vedel, da gre za ilegalno športno stavnico.

Židan naj bi v ilegalne športne stave pred leti vložil več kot pol milijona evrov, zaradi česar je kot priča sodeloval v sodnem postopku zoper organizatorje ilegalnih športnih stav. Kot je pojasnil ob robu današnje seje DZ, ni vedel, da gre za ilegalno stavnico, za sodelovanje pa se je odločil na podlagi zaupanja prijatelju.

Židan, sicer nekdanji profesionalni igralec nogometa, ki je nastopal tudi za slovensko reprezentanco, je na predstavitvi svojih pričakovanj in načrtov za delo v DZ v začetku tedna med drugim dejal, da se nadeja, da bo lahko pripomogel k spremembam pri statusu športnikov v aktivni in neaktivni dobi, pri spremembah zakonodaje pa je omenil tudi športne stavnice. Več o tem danes ni želel pojasnjevati.

Vodja poslanske skupine SMC Igor Zorčič pa je glede tega, da imajo zdaj v poslanskih vrstah tudi Židana, ki je bil vpleten v omenjeno afero, odgovoril, da je bil vsak poslanec izvoljen na volitvah, da so mandati vseh potrjeni v DZ in da je to “vprašanje celotnega sistema, ne pa posameznikov iz državnega zbora”.

O Židanovih napovedih, da si bo prizadeval urediti področje športnih stav, za kar si je v prejšnjem mandatu že prizadeval njihov poslanec Branko Zorman, pa v poslanski skupini ni dobil večinske podpore, je Zorčič odgovoril, da športne stave zagotovo niso na nobeni izmed prednostnih list njihove stranke. “Tako iz programa naše stranke kot iz koalicijske pogodbe izhaja, da je vrsta problemov v Sloveniji, ki so bistveno bolj pomembni kot problem športnih stav,” je dejal in dodal, da se bodo zadeve, če bo prišla na mizo, lotili tako, da bi našli kar se da široko podporo.

DZ je sicer danes potrdil mandate še štirim nadomestnim poslancem, ki bodo funkcijo opravljali namesto petih izvoljenih ministrov.

Št. komentarjev: 7
 1. Roman N pravi

  Kje je pa dobil pol miliona,ali je bil v Realu?

  1. Samko pravi

   Mu je že kakšen zokijev mafijozo posodil, potem pa se je tale v zemljo za par let udrl, ker ni denarja nazaj prinesel… sedaj si bo kot poslanec lahko vsaj kredit najel, da bo polmilijonski puf vrnil.

 2. Danilo pravi

  Pri SMC so res eni navadni kljukci 🙂

  1. Rokovnjac pravi

   Fantic s pol miljona v varzetu ze ni kljukec,vprasanje pa je,kje je fant tak gnar dobiu?

 3. re gornjemu pravi

  “Vložil” je svoj denar, kolikor lahko razumem. Kaj pa SDS, ki si je najemal kredite pri nekih nelegalnih bosanskih kreditodajalcih? Oni seveda niso kljukci?

 4. haapy yack pravi

  hoj
  Najbrž je dobil 500 tavžnt v obliki tringlta. Mogoče je kje na skrivaj stregu kofe?
  gremonakavo pres
  boditevcvetju

 5. re gornjim pravi

  A SDS pa ne “smeši” stranke z mađarskimi kravjimi kupčijami?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen