Finance: Politični konstrukt Levice je kriminaliziral tudi poštene podjetnike!

2

Koalicijska pogodba nove vlade Marjana Šarca, ki bi morala biti bolj sredinska kot leva, pa mora za svoj obstoj dobiti odobritev skrajno leve stranke, ki ji ni treba sprejeti tudi odgovornosti za to, še pred zaprisego povzroča škodo. Zaradi nestabilnega davčnega okolja, piše Petra Sovdat v Financah.

Opozorilom Iva Boscarola se je s konkretno akcijo pridružil Igor Akrapovič. Nato pa se je usulo.

Lahko se pogovarjamo, ali je 25-odstotna obdavčitev dohodkov iz kapitala preveč ali premalo. Po drugi strani bi se morali pogovarjati o tem, ali država za denar, ki ga pobere prek davkov, državljanom zagotavlja dober servis.

Ne moremo pa se leta 2018 pogovarjati o ustavno zagotovljenih pravicah, kot je zasebna lastnina. Tu je meja. Enako preveč molčimo ob razraščanju nacionalizma s skrajno desnega volilnega pola.

Zakaj gredo Boscarol, Batagelj in Akrapovič ljudem na živce? Ker se skoraj edini pojavljajo kot komentatorji in kritiki politike. Drugi sicer pokličejo ali napišejo kako e-sporočilo, ampak ko jih prosiš, da bi težavo skomunicirali javno, z imenom in priimkom, se večinoma umaknejo. In Batagelj postane dežurni nergač – čeprav ima (večinoma) prav.

Ta politični konstrukt, ki nima nobene povezave s kapitalizmom, s katerim ga povezuje del javnosti zdaj, je kriminaliziral tudi poštene podjetnike. Ki bi jim zdaj ljudje, ki v življenju niso tvegali enega svojega evra na trgu – preprosto vzeli, sklene komentatorka.

Glede teze “enega evra na trgu” se je že pred dnevi oglasil poslanec SDS, mag. Dejan Kaloh in na Twitterju zapisal: “Kdor je kaj moral zaslužiti na trgu, pa čeprav samo -karikiram- 1€, ve, da to ni enostavno. Podjetniki, ki izdatno polnijo erar in zaposlujejo na stotine ljudi; to pa je neprestana borba in vztrajnost. in tovariši se požvižgajo na to. uničevalcem gospodarstva!”

Aleš Ernecl pa je včeraj na svojem Facebook profilu zapisal:

“Vsem tistim, ki spor med gospodarstveniki in Levico vidite kot sorazmeren boj med dvema drugi drugo si “grozečima” stranema:

1. Z grožnjami sta pričela Kordiš in Mesec, gospodarstveniki so se odzvali,

2. Kordiš in Mesec govorita iz pozicije nekoga, ki grozi z državo, gospodarstveniki grozijo z odhodom v drugo gospodarstvo,

3. Navkljub temu, da Mesec in Kordiš grozita s silo, gospodarstveniki pa z odhodom, navkljub temu, da sta onadva pričela z grožnjami, se skuša dajati vtis, da moramo obojne bremeniti enako,

4. Delavec v nekem podjetju, če se njegova svoboda zmanjšuje, če ne dobi plačila, ki mu je bilo obljubljeno, če se mu povečajo obveznosti, lahko stavka, lahko stavka s pomočjo sindikatov, podjetnik…Lahko grozi z odhodom v drugo gospodarstvo ali z odpuščanjem.

Kdor tukaj ne prepozna nesorazmernosti med dvema stranema, ki grozita druga drugi, moralne diskrepance med grožnjo s prisililo, da ti bo nekdo več vzel – in grožnjo, da mu več ne boš dal, kar je tvojega…”

Št. komentarjev: 2
 1. raft pravi

  160×600 – pošta – desno od strani
  Finance: Politični konstrukt Levice je kriminaliziral tudi poštene podjetnike!
  ————————————
  FINANCE, gonite se še vi v piz-do materino. S takim naslovom prispevka se vam v LEVICI lahko samo zahvalijo za podporo.

 2. raft pravi

  Finance: Politični konstrukt Levice je kriminaliziral tudi poštene podjetnike!
  ——————————
  S tem naslovom so FINANCE stopile na stran levice. Kdo bi si mislil, med privatniki so celo pošteni ljudje.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen