J.K. Rowling napovedala izid četrte knjige o detektivu Cormoranu Strikeu

0

Britanska pisateljica J.K. Rowling je napovedala izid četrte knjige o detektivu Cormoranu Strikeu, ki jih piše pod psevdonimom Robert Galbraith. Z naslovom Lethal White bo izšla 18. septembra, je poročal britanski BBC.

Knjiga bo ponovno sledila zasebnem detektivu Cormoranu Strikeu in njegovi pomočnici Robin Ellacott. Pri založbi Little, Brown so potrdili, da bo dvojica raziskovala zločin, ki mu je bil priča problematičen mladenič po imenu Billy.

Sled ju bo vodila po londonskih ulicah, v skrivnostno svetišče v parlamentu, pa do čudovite, a zlovešče graščine na podeželju, so zapisali. Pri založbi namigujejo tudi na razvoj odnosa med detektivom in njegovo pomočnico.

“Robin je Strikeu pri delu neprecenljiva, a njun osebni odnos je veliko bolj zapleten,” so še zapisali.

Prve tri knjige iz serije o detektivu Cormoranu Strikeu – Klic kukavice, Sviloprejka in Po poti zla – so bile doslej prodane v 1,2 milijona izvodih. Klic kukavice je bil prodan v 1500 izvodih, preden je bila razkrita avtoričina identiteta.

BBC pa je uspešnico priredil za televizijo; v televizijski seriji nastopata Tom Burke kot Strike in Holliday Grainger kot Robin Ellacott.

J.K. Rowling je sicer zaslovela s knjigami o Harryju Potterju. Idejo za serijo knjig o dečku čarovniku je dobila leta 1990. Pisanje prve knjige z naslovom Harry Potter in kamen modrosti ji je vzelo pet let, še nadaljnji dve leti pa sta pretekli, da je avtorica po številnih zavrnitvah končno našla založnika. Zadnji, sedmi roman o Harryju Potterju, je izšel leta 2007. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen