Poljak zaradi predolgega čakanja na izstop iz Ryanairovega letala odprl zasilni izhod in sedel kar na krilo

0

Potnik britanskega letalskega prevoznika Ryanair, ki je imel dovolj čakanja na izstop iz letala, je na novega leta dan odprl zasilni izhod in sedel na krilo letala, ki je pred tem pristalo na letališču v španski Malagi. Moškega – šlo naj bi za Poljaka, starega okoli 50 let – so nato aretirali.

Letalo je z londonskega letališča Stansted vzletelo z enourno zamudo, v Malago na jugu Španije pa je prišlo 20 minut po predvidenem času. Tam bi morali potniki na letalu čakati še pol ure. Moški je zato odprl zasilni izhod in sedel na krilo, nakar so ga vendarle pregovorili, da se je vrnil v letalo, navaja britanski BBC.

Posnetek, ki ga je posnel eden od potnikov, prikazuje, kako je moški na krilu odložil ročno prtljago in sedel poleg nje. Slišati je tudi smeh drugih potnikov. Eden od potnikov je povedal, da ima moški astmo in je imel težave z dihanjem, poročanje britanskega časnika Daily Mail povzema BBC.

Predstavnik Ryanaira je dejal, da je šlo za “kršitev letališke varnosti”. “Policija malaškega letališča je takoj aretirala moškega in ker je šlo za kršitev španskih varnostnih pravil, so dogodek obravnavale španske oblasti,” je povedal. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen